Ni sa Istokom, ni sa Zapadom

Vulin: Srbija se nalazi pred strašnim pritiskom EU, prekidamo sve vojne vježbe sa NATO-om, Rusijom, EU, Kinom...

Front 09.09.20, 19:45h

Vulin: Srbija se nalazi pred strašnim pritiskom EU, prekidamo sve vojne vježbe sa NATO-om, Rusijom, EU, Kinom...
Ministar Vulin ističe da se od Srbije traži po cijenu napuštanja evropske budućnosti i "po cijenu još većih pritisaka na našu politiku, ali i na naš narod na KiM i Republici Srpskoj, da napusti vojne vježbe sa Bjelorusijom"

 

 Vlada Republike Srbije na današnjoj sjednici donijela je odluku kojom se zamrzavaju sve vojne vježbe i aktivnosti sa svim partnerima.

 

- Republika Srbija se nalazi pred strašnim i nezasluženim pritiskom EU. Pritisci, koji nemaju nikakvog smisla i nisu utemeljeni na našim odlukama i postupcima, pa čak ni u realnosti, rezultat su histerije koja određuje političke odluke i pravce velikih moćnih zemalja - rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

 

Ministar ističe da se od Srbije traži po cijenu napuštanja evropske budućnosti i "po cijenu još većih pritisaka na našu politiku, ali i na naš narod na KiM i Republici Srpskoj, da napusti vojne vježbe sa Bjelorusijom".

 

- Odlukom Narodne skupštine mi smo vojno neutralna zemlja. Da bismo sačuvali poziciju vojne neutralnosti i izbjegli ili barem umanjili posljedice pojačanih napada na našu zemlju i politiku i ekonomiju, Vlada Srbije je na današnjoj sednici donijela odluku da se u narednih šest mjeseci prekine sa svim vojnim vježbama i svim aktivnostima sa svim partnerima bez razlike - saopštio je Vulin.

 

Ministar je naglasio da u narednom periodu Srbija neće učestvovati u bilo kakvim vježbama ili vojnim aktivnostima ni sa NATO, ni sa Rusijom, ni sa ODKB, ni sa SAD, ni sa Kinom niti EU.

 

- Ni sa Istokom niti Zapadom. Naše učešće u mirovnim operacijama će biti posebno razmotreno i prema potrebi suspendovano. Proces opremanja i jačanja naše vojske neće biti zaustavljen. Mi ćemo raditi na povećanju naše borbene gotovosti više i napornije nego ikada. Ovo je jedini način da sačuvamo vojnu neutralnost i ova bolna odluka nas obavezuje da se oslonimo samo na sebe i svoju snagu - naglasio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI