Konaković na godišnjicu ratnog zločina u Grabovici

'Izdižemo se ponosno i osuđujemo zločine u svojim redovima... Hvala dragom Bogu pa nismo ni po čemu isti!'

Front 09.09.20, 17:25h

'Izdižemo se ponosno i osuđujemo zločine u svojim redovima... Hvala dragom Bogu pa nismo ni po čemu isti!'
Povodom obilježavanja godišnjice stradanja civila danas se na svom Facebook profilu oglasio Elmedin Konaković, lider Naroda i Pravde

 

Na današnji dan prije 27. godina pripadnici Armije RBiH su počinili ratni zločin nad hrvatskim civilnim stanovništvom u selu Grabovica u blizini Mostara. Tada su ubijena 33 civila, među kojima i četverogodišnja djevojčica.

 

Povodom obilježavanja godišnjice stradanja civila danas se na svom Facebook profilu oglasio Elmedin Konaković, lider Naroda i Pravde. Njegov post prenosimo u cjelosti:

 

- Kako sam samo ponosan čitajući stotine postova koji osuđuju zločin u Grabovici, počinjen od pripadnika Armije RBiH. Bez obzira na sve što nam se desilo, genocid nad našim narodom, ostale zločine po cijeloj državi, izdižemo se ponosno i osuđujemo zločine u svojim redovima. Zato će ova zemlja i zato će njen narod pobijediti sve one koji ne žele dobro našoj domovini. Nameće se naravno i pitanje kakav monstrum moraš biti da negiraš genocid i druge dokazane zločine, ubijanje djece, silovanje majki i da počinioce braniš? Hvala dragom Bogu pa nismo ni po čemu isti! - napisao je Konaković na svom Facebook profilu.

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI