Predstavili ga Kojović i Forto

Mirsad Čamdžić, potpredsjednik Naše stranke, kandidat za gradonačelnika Gračanice

Front 08.09.20, 14:04h

Mirsad Čamdžić, potpredsjednik Naše stranke, kandidat za gradonačelnika Gračanice
O Čamdžiću su govorili i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović te Edin Forto, politički direktor Naše stranke

 

Naša stranka je danas u Gračanici predstavila svog kandidata za gradonačelnika. Radi se o Mirsadu Čamdžiću, potpredsjedniku Naše stranke i zastupniku u Parlamentu FBiH.

 

Mirsad Čamdžić je rekao da je u Gračanici u posljednjih 20 godina sve „podređeno interesu jednog čovjeka“. Kao razlog da građani Gračanice glasaju za njega naveo je svoja dosadašnja zalaganja za taj grad.

 

„Tražio sam u Federalnom parlamentu od premijera Novalića 500.000 KM za sportsku dvoranu“, rekao je, između ostalog, Čamdžić, pritom istakavši kako je za ostvarenje tog cilja napravio sinergiju različitih političkih partija uvezavši zastupnike iz SDA, SDP-a i Demokratske fronte sa zastupnicima Naše stranke. Također je naveo svoje uspjehe u Općinskom vijeću kad je obnašao funkciju vijećnika Naše stranke.

 

Čamdžić smatra da Gračanici treba vratiti samopouzdanje i prezentnost u drugim sredinama, pogotovo u Sarajevu. U tom smislu rekao je da će iskoristiti vlastite lobističke potencijale, ali da su mu na raspolaganju i lobistički potencijali cijele stranke da u Gračanicu privuče prijeko potrebne investicije.

 

Detaljan program za Gračanicu Naša stranka će predstaviti kad kampanja bude ozvaničena. Zasad je naveo tri stvari koje će zasigurno uraditi u Gračanici ako bude izabran: Završetak sportske dvorane, izgradnju kružnog toka kod Bosanskog kulturnog centra, te parking kod pijace. Kad je riječ o parkingu, rekao je da će na tom primjeru prvi put biti primijenjen Zakon o javno-privatnom partnerstvu.

 

O Čamdžiću su govorili i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović te Edin Forto, politički direktor Naše stranke.

 

„Jedna stvar nedostaje da Gračanica postane bosanski grad 21. stoljeća. Gračanici nedostaje mladi, novi, energični čovjek na mjestu gradonačelnika. To je Mirsad Čamdžić“, rekao je između ostalog predsjednik Kojović.

 

Edin Forto je rekao da „Gračanica nije imala boljeg predstavnika iz bilo koje stranke u Federalnom parlamentu od Mirsada Čamdžić“. Rekao je, također, da će Naša stranka nakon pobjede sve svoje kapacitete usmjeriti da Gračanica bude ogledalo promjene.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI