Paradu ponosa nazvala paradom stida

Kandidatkinja za načelnicu Novog Sarajeva izvrijeđala LGBT osobe, DF i GS se izvinjavaju

Front 08.09.20, 12:08h

Kandidatkinja za načelnicu Novog Sarajeva izvrijeđala LGBT osobe, DF i GS se izvinjavaju
Ovim putem upućujemo izvinjenje ovoj zajednici zbog nesmotrenog i ničim izazvanog istupa naše članice i istovremeno dajemo punu podršku ovoj zajednici u borbi za njihova prava, saopćeno je iz koalicije DF-GS

 

Kandidatkinja koalicija DF-GS za načelnicu sarajevske Općine Novo Sarajevo Adna Pandžić nedavno je kazala da je “Parada ponosa” ustvari parada stida. Ovim povodom reagovao je Muhamed Fazlagić ispred koalicije DF-GS.

 

- Povodom istupa Adne Pandžić, naše kandidatkinje za načelnicu općine Novo Sarajevo, a vezano za organizaciju „BH povorke ponosa“, koju je ona nazvala povorkom stida saopštavamo slijedeće:

 

Ovaj istup nema niti jednu dodirnu tačku sa politikama Građanskog saveza, među kojima značajno mjesto zauzima borba za prava svih marginalizovanih društvenih grupa u koje spada i LGBTIQ zajednica.

 

Ovim putem upućujemo izvinjenje ovoj zajednici zbog nesmotrenog i ničim izazvanog istupa naše članice i istovremeno dajemo punu podršku ovoj zajednici u borbi za njihova prava.

 

Ovoj ocjeni i podršci pridružuje se i Demokratska fronta, koja na predstojećim lokalnim izborima u Kantonu Sarajevo nastupa u koaliciji sa Građanskim savezom - saopćeno je iz koalicije DF-GS.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)