šta se dešavalo odmah nakon 'incidenta' o kojem svi bruje

Đoković zavapio: U pitanju je moja karijera, ovo je Grand Slam, centralni teren! I vi ćete se u ovoj situaciji držati propisa?!

Sport 07.09.20, 10:21h

Đoković zavapio: U pitanju je moja karijera, ovo je Grand Slam, centralni teren! I vi ćete se u ovoj situaciji držati propisa?!
Organizatori US Opena oglasili su se priopćenjem nakon izbacivanja Novaka Đokovića s turnira

 

Nesmotreni trenutak koštao je Novaka Đokovića izbacivanja s ovogodišnjeg US Opena.

 

U osmini finala u meču protiv Pabla Carrena Buste nakon gubitka vlastitog servisa za zaostatak 5:6 lopticom je logodio linijsku sutkinju koja se srušila na pod. Uslijedila je trenutna Đokovićeva isprika sutkinji, a potom i razgovor sa organizatorima, ali spasa nije bilo. Donijeta je odluka o diskvalifikaciji najboljeg tenisača svijeta na žalost svih navijača srpskog tenisača.

 

O čemu je Đoković pričao s predstavnikom organizatora na mreži dok se vijećalo hoće li se meč nastaviti ili ne? Transkript razgovora donosi novinar Ben Rothenberg.

 

"Ona ne mora ići u bolnicu zbog ovoga", rekao je Đoković, pokušavajući umanjiti težinu cijelog slučaja znajući da bi po pravilima trebao biti izbačen.

 

"Izabrat ćete strogo držanje po propisima u ovoj situaciji? U pitanju je moja karijera, ovo je Grand Slam, centralni teren!", zavapio je Đoković.

 

U svakom slučaju, povratka nije bilo, isprike nisu pomogle i prilika srpskog tenisača da u New Yorku dođe do svog 18. Grand Slam naslova završena je neočekivano, u osmini finala.

 

Nakon izbacivanja najbolji tenisač svijeta napustio je Flushing Meadows i odbio je održati obaveznu press konferenciju.

 

Organizatori US Opena oglasili su se priopćenjem nakon izbacivanja Novaka Đokovića s turnira.


"U skladu s pravilnikom Grand Slama, nakon namjernog i opasnog udaranja lopte ili nepromišljenog udaranja loptice unutar terena ili udaranja loptice sa zanemarivanjem posljedica, sudac US Opena diskvalificirao je Novaka Đokovića s US Open 2020 turnira. Zbog ove diskvalifikacije Đoković će izgubiti sve bodove koje je zaradio na US Openu i bit će novčano kažnjen sumom koju je dosad zaradio na turniru, sve u vezi s uvredljivim incidentom", piše u priopćenju.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI