oštar apel

DF poziva SDP i Našu stranku: Prekinite ideološko i političko savezništvo s NiP-om, Cerićem i Zukorlićem!

Front 07.09.20, 09:39h

DF poziva SDP i Našu stranku: Prekinite ideološko i političko savezništvo s NiP-om, Cerićem i Zukorlićem!
Smatramo potpuno neprimjerenim, ističu u DF-u, da idejne i političke vođe ljevice budu Muamer Zukorlić i Mustafa Cerić koji u Crnoj Gori otvoreno pozivaju na kolaboraciju s četničkim elementima

 

Demokratska fronta poziva Socijaldemokratsku partiju i Našu stranku da prekinu ideološko i političko savezništvo sa strankom Narod i pravda i njihovim ideološkim inspiratorima.

 

Smatramo potpuno neprimjerenim, ističu u DF-u, da idejne i političke vođe ljevice budu Muamer Zukorlić i Mustafa Cerić koji u Crnoj Gori otvoreno pozivaju na kolaboraciju s četničkim elementima.

 

SDP-e i Naša stranka nemaju šta da rade u savezništvu sa strankom "Narod i pravda", i njihovim duhovnim vođama Zukorlićem i Cerićem. Stoga pozivamo sve lijevo - patriotski orijentirane članove SDP-a i Naše stranke da izvrše demokratski pritisak na rukovodstva svojih stranaka u cilju prekida saradnje s NiP-om.

 

- Ako u SDP-u i Našoj stranci to nisu našli za shodno uraditi nakon izvještaja State Departmenta u kojem je Konaković označen kao figura koja tolerira antisemitska uvjerenja, neka to učine sada kada NiP i Zukorlić daju otvorenu podršku pročetničkim elementima u Crnoj Gori - navodi se u saopćenju DF-a.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI