isporučena zdravstvenim institucijama u BiH

Stigla nova donacija: Brzi testovi iz Kine za borbu protiv Covida-19

Hronika 05.09.20, 11:53h

Stigla nova donacija: Brzi testovi iz Kine za borbu protiv Covida-19
Donacije za građane BiH su osigurale fondacije Narodne Republike Kine i predstavljaju još jednu u nizu dosadašnjih pomoći Bosni i Hercegovini u borbi protiv virusa COVID-19, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH

 

   


Kineske fondacije "Fosun Foundation" i "Cancer Foundation" dodijelile su pomoć žiteljima Bosne i Hercegovine za borbu protiv Covida-19 koja je posredstvom Ministarstva civilnih poslova BiH isporučena zdravstvenim institucijama u BiH.


"Cancer Foundation" donirala je Combo IgM/IgG brze testove u vrijednosti 70.000 američkih dolara. Donacija je 4. septembra uručena Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH gdje je isporučeno 2.945 testova, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske 1.805 komada i Pododjelu za javno zdravstvo Brčko Distrikta 250 komada.


Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine je donaciju "Fosun Foundation", ukupne vrijednosti 34.000 američkih dolara, a koja se sastoji od PCR kitova, 12. augusta isporučilo u tri zdravstvene institucije. Tako je Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu isporučeno 2.827 testova, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske 1.733 i Pododjelu za javno zdravstvo Brčko Distrikta 240 testova.


Donacije za građane BiH su osigurale fondacije Narodne Republike Kine i predstavljaju još jednu u nizu dosadašnjih pomoći Bosni i Hercegovini u borbi protiv virusa COVID-19, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI