Progovorila o majčinstvu

Emina Ganić: Kćerka me je naučila poniznosti i pokornosti... Vratiću joj sve kad bude tinejdžerica!

ŽENA iN 04.09.20, 19:07h

Emina Ganić: Kćerka me je naučila poniznosti i pokornosti... Vratiću joj sve kad bude tinejdžerica!
Sigurna sam da je Edis u stanju održati seminar o dojenju, kupanju, presvlačenju, podrigivanju, emotivnom i kognitivnom razvoju malog monstruma koji upravlja našim životima, kazala je Emina

 

Emina Ganić, dekanica za pitanja studenata na SSST i predsjednica Upravnog odbora Gimnazije SSST, osoba je koja uvijek izaziva pažnju bh. javnosti. Prije tri godine postala je mama malene djevojčice, a o ulozi majke rijetko je govorila u javnosti. Ipak, u velikom intervjuu za portal Bonjour.ba osvrnula se, između ostalog, i na majčinstvo. 

 

Na pitanje koje su lekcije koje je nju naučila njena mama, a koje bi željela preslikati na svoju kćer, Emina je kratko odgovorila:

 

- Sve. 

 

O tome koje je lekcije o roditeljstvu naučila od svog muža, kazala je:

 

- Učili smo sve lekcije o roditeljstvu zajedno. Sigurna sam da je Edis u stanju održati seminar o dojenju, kupanju, presvlačenju, podrigivanju, emotivnom i kognitivnom razvoju malog monstruma koji upravlja našim životima. Mada, samo on zna da je nasmije onako da je smijeh vrisak koji pukne kao vatromet iznad grada. Ja bolje vežem punđice. 

 

Također, otkrila je koje je lekcije naučila od kćerke.

 

- Naučila me je poniznosti i pokornosti. Lekcije koje sam uspješno izbjegavala preko tri decenije. Ali vratiću joj sve kad bude tinejdžerica. Zapisujem neprospavane noći i čekam svoj trenutak. Naučila me i da srce ima treću komoru. Prije nje i kada je bilo najpunije, nije bilo puno - kazala je Emina.

 

Kompletan intervju sa Eminom Ganić pročitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI