Institut za javno zdravlje objavio

Crna Gora oborila dnevni rekord u broju novozaraženih od početka epidemije

Hronika 04.09.20, 10:26h

Crna Gora oborila dnevni rekord u broju novozaraženih od početka epidemije
Crna Gora se početkom juna, nakon što 28 dana nije bilježila nove slučajeve zareze, proglasila za prvu "korona-free" državu u Evropi, da bi nakon otvaranja granice virus "uvezla" iz Srbije

 

Crnogorski Institut za javno zdravlje registrirao je u četvrtak 146 novozaraženih, što je dnevni rekord od početka epidemije u toj zemlji, tako da je broj aktivno zaraženih sada 847, dok su od posljedica zaraze preminule 104 osobe.   

 

U Crnoj Gori na snazi je zabrana većih okupljanja od 40 ljudi na otvorenom, te je obavezno nošenje zaštitnih maski za sve stanovnike koji su stariji od sedam godina, a zbog koronavirusa odgođen je početak školske godine i početak rada vrtića za 1. oktobra.

 

Crna Gora se početkom juna, nakon što 28 dana nije bilježila nove slučajeve zareze, proglasila za prvu "korona-free" državu u Evropi, da bi nakon otvaranja granice virus "uvezla" iz Srbije.

 

U prvom valu u toj zemlji koronavirsom zarazila su se 324  stanovnika Crne Gore, a preminulo ih je devet. U drugom je broj umrlih gotovo udesetostručen, od posljedica zaraze preminulo je 95 osoba, a zaražena je 4.841 osoba, skoro 15 puta više nego u prvom valu, prenosi Hina.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI