Mustafa ef. Cerić podržao Dritana Abazovića i ostale

'Srpski nacionalizam i klerikalizam SPC je ojačao baš zahvaljujući Đukanoviću... Bošnjaci to moraju razumjeti!'

Front 04.09.20, 08:41h

'Srpski nacionalizam i klerikalizam SPC je ojačao baš zahvaljujući Đukanoviću... Bošnjaci to moraju razumjeti!'
Bošnjaci to moraju razumjeti! Ne smiju biti ničiji taoci! Mislim da Dritan govori pravo i iskreno! Zaslužuje da mu se dadne podrška, napisao je efendija Cerić

 

 

Na svom Facebook profilu, povodom izbornih rezultata u Crnoj Gori, oglasio se bivši reis Mustafa ef. Cerić. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

 

- Priča dana.

 

Vidi li se ipak svjetlo na kraju tunela?

 

Ako ga Dritan Abazović vidi, možda se i nama providi!

 

Slažem se s Dritanom! Vrijeme je da se mijenja vlast u Crnoj Gori sa Đukanovićem koji je odgovoran za agresiju na Bosnu, sa posljedicom genocida nad Bošnjacima.

 

Bosna ga je nagradila Sutorinom zbog njegove priče o tome da je poslije njega u Crnoj Gori potop!

 

Dritan je upravu. Srpski nacionalizam, šovinizam i klerikalizam Srpske crkve je ojačao baš zahvaljujući Đukanoviću, koji Crnu Goru i cijeli region drži kao taoce u strahu od srpske politike, koju je nekada dobrano pravio s Miloševićem, od koje se odrekao da bi sebe spasio od odgovornosti za zločine u Bosni a ne da bi ponudio nešto novo u politici.


Bošnjaci to moraju razumjeti! Ne smiju biti ničiji taoci! Mislim da Dritan govori pravo i iskreno! Zaslužuje da mu se dadne podrška!

 

Nema vraćanja unatrag, već ima hod unaprijed unatoč srpskoj i Đukanovićevoj politici, politici koja je potrhranjivala jedne druge, najviše na štetu Bošnjaka, koji su kod Đukanovića bili i ostali ikebana za pokazivanje, posebno u Bosni. Cijena toga bila je hedija: Sutorina!

 

Šta to još Bosna i Bošnjaci treba da urade da bi Đukanović i dalje ostao na vlasti u Crnoj Gori zato što je priznao genocid u Srebrenici za kojeg je i sam manje ili više odgovoran? A šta je moga drugu već priznati genocid, kojeg priznaje cijeli svijet i kojeg će priznati srpska politika i crkva kad-tad?

 

Treba li da Bosna dadne još jednu Sutorinu Đukanoviću a Bošnjaci da mu prodaju svoju dušu za milostinju, koju im dijeli na kašikicu?

 

Razmislite Bošnjaci dok još nije kasno! -  napisao je na svom Facebook profilu bivši reis Mustafa ef. Cerić.

 

mustafa-ceric-dritan-abazovic

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI