VIDEO/ politika krvi i tla

Šeki Radončić o drami u Crnoj Gori: Pale, lome, zastrašuju... Bošnjaci bježe! Ovdje traje 'tiho etničko čišćenje'!

Front 03.09.20, 10:06h

Šeki Radončić o drami u Crnoj Gori: Pale, lome, zastrašuju... Bošnjaci bježe! Ovdje traje 'tiho etničko čišćenje'!
- Ne sele se Bošnjaci i ne bježe sa ognjišta zato što glume, kao što je nekad tvrđeno devedesetih, da simuliraju paljenje kuća, nego su zbilja Bošnjaci pod ogromnim pritiskom, pod pritiskom je i manjinski narod, kao i Crnogorci - rekao je, između ostalog, Šeki Radončić u Pressingu na N1

 

 


Novinar i publicista Šeki Radončić je u sinoćnjem Pressingu na N1 govorio o napadima na Bošnjake na sjeveru Crne Gore kao posljedici izbornih rezultata u ovoj državi.


Radončić je kazao da je situacija dramatična i da je u toku "tiho etničko čišćenje".


- Situacija je veoma dramatična. I danas traje tiho, etničko čišćenje na sjeveru Crne Gore. I danas nismo u 2020., nego u 1992. ili 1892. To što su pozvali predstavnike opozicije i naružili pojedince, to je po meni klasično djelovanje piromana. Oni su zapalili tu vatru; to je posljedica politike krvi i tla. Mislim na Amfilohija i lidere velikosrpske opozicije u Crnoj Gori - kazao je.


Dodao je da su pod pritiskom Bošnjaci, kao i svi manjinski narodi.


- Ne sele se Bošnjaci i ne bježe sa ognjišta zato što glume, kao što je nekad tvrđeno devedesetih, da simuliraju paljenje kuća, nego su zbilja Bošnjaci pod ogromnim pritiskom, pod pritiskom je i manjinski narod, kao i Crnogorci.


Sociologinja Vesna Pešić je upitala Radončića ko to može zaustaviti i dati rješenje, na što je kazao:


- Lako je sa beogradskih visina govoriti o tome i na diplomatski način. Ipak sam ja ovdje. Pale, lome, zastrašuju isti oni koji su to radili po BiH. Ja sam jučer vozio automobil, pretekao me jedan i ljudi su mahali zastavama i dizali tri prsta. Da se razumijemo, nisu oni mene prepoznali, nego su vidjeli bosanske tablice. Dovoljan im je razlog bio. Izvini Vesna, ovdje su veoma kompleksne priče. Ovdje postoji istorijat. Litije su počele kada je mitropolit rekao da su gore poruke Đukanovića nego NDH. Tada sam napisao tekst da će to dovesti do etničkog čišćenja sjevera Crne Gore - kazao je.


- Već očekujem da će kolone sa sjevera Crne Gore krenuti prema BiH da spašavaju šta mogu. Policija se razvlači na svakom ćošku i ne može ovako formatizirana policija pokriti svaki kraj - dodao je Radončić.

 

Kompletno izdanje posljednje emisije Pressing pogledajte u priloženom videu...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)