Iz BPS-a oštro apeluju

Zaštitite građane BiH od migrantskog nasilja! Svaki dan pljačke, ubistva, krvavi obračuni... U strahu izvodimo djecu iz kuća!

Front 01.09.20, 11:19h

Zaštitite građane BiH od migrantskog nasilja! Svaki dan pljačke, ubistva, krvavi obračuni... U strahu izvodimo djecu iz kuća!
Država građanima mora garantovati fizičku sigurnost, kao i sigurnost njihove imovine, inače je svaki državni zahtjev za poštivanjem zakona, za plaćanjem dadžbina i poreza potpuno besmislen

 

BPS upućuje zahtjev i apel vlastima u Bosni i Hercegovini na državnom, federalnom i kantonalnim nivoima da, pod hitno i kao primarnu tačku svog djelovanja, uzmu zaštitu stanovništva od migrantskog nasilja.


Zbog svakodnevnih pljački, ubistava, krvavih obračuna, koji se protežu od Sarajeva do Bihaća, građani Bosne i Hercegovine sve nesigurnije se kreću u svojoj državi, sa strahom izvode djecu iz svojih kuća, a njihova imovina je ugrožena i predmetom stalnih napada.

 

Država građanima mora garantovati fizičku sigurnost, kao i sigurnost njihove imovine, inače je svaki državni zahtjev za poštivanjem zakona, za plaćanjem dadžbina i poreza potpuno besmislen jer država bi, upravo sa tim novcem, građanima trebala vratiti usluge sigurnosti i prosperiteta.

 

BPS poziva stranke koje vrše vlast da, pod hitno preduzmu korake, stave migrantsko kretanje pod potpunu kontrolu, onemoguće njihovo slobodno kretanje širom bh. gradova, te izvrše selektivno puštanje iz migrantskih kampova uz, obavezno, protjerivanje onih koji krše i najmanje zakone naše države.

 

Pored ionako urušenog bh.suvereniteta i sigurnosti bh.građana, migrantska kriza je, uz korona krizu, tas na vagi koji građani naše zemlje neće moći izdržati - navodi se u saopćenju Centrale BPS-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI