poslije korone, sve je drugačije

Nema više odlikaša, dvojkaša ni 'terora ocjene': U školskim klupama zavladat će 'novo normalno', a ono podrazumijeva...

Hronika 31.08.20, 20:35h

Nema više odlikaša, dvojkaša ni 'terora ocjene': U školskim klupama zavladat će 'novo normalno', a ono podrazumijeva...
"Novo normalno" će upravo povratak školaraca u klupe staviti pred građane kao činjenicu koja potvrđuje da će poslije korone sve biti drugačije

 

Epidemiološka slika i dalje je zabrinjavajuća u Bosni i Hercegovini a početak nove školske godine cijelo društvo stavlja pred novi izazov- piše N1

 

"Novo normalno" će upravo povratak školaraca u klupe staviti pred građane kao činjenicu koja potvrđuje da će poslije korone sve biti drugačije.

 

U školu se više neće ići po petice. "Novo normalno" znači da više neće biti ni odlikaša ni dvojkaša, korona nas je, kažu, oslobodila terora ocjene.

 

"Nije važna brojčana ocjena nego je važno da se u tom procesu otkrije kakve su to sklonosti koje dijete ima", kazala je Nadija Bandić iz Federalnog ministarstva obrazovanja.

 

Pred početak škole nekada se apelovalo na vozače da smanje brzinu u blizini škole, sada se apeluje na sve da smanje transmisiju virusa.

 

"Naše jeste da poštujemo one mjere koje imamo na raspolaganju da bismo smanjili transmisiju jer kreće školska godina i naše je da omogućimo da bude najsigurnija moguća", naglasila je dr. Jela Aćimović, specijalista epidemiologije u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske.

 

Roditelji su zabrinuti, kažu da im je mnogo toga nejasno i da nisu sigurni šalju li djecu u sigurno okruženje.

 

Ostatak teksta čitajte ovdje

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI