šta je donijela izborna volja građana

Nakon rezultata izbora, lideri pobjedničkih koalicija otkrili četiri ključna principa na kojima će počivati buduća vlast u Crnoj Gori

Front 31.08.20, 19:19h

Nakon rezultata izbora, lideri pobjedničkih koalicija otkrili četiri ključna principa na kojima će počivati buduća vlast u Crnoj Gori
Osim toga, ova tri lidera pružaju ruke predstavnicima manjinskih naroda sa željom da zajednički grade ljepšu i prosperitetniju budućnost Crne Gore


Danas je održan sastanak lidera pobjedničkih koalicija, „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“, Zdravka Krivokapića, Alekse Bečića i Dritana Abazovića, koje će konstituisati buduću Vladu Crne Gore i realizovati izbornu volju građana.

 

Tri lidera su veoma brzo usaglasili nekoliko principa na kojima će počivati buduća vlast.

 

Prvi princip koji je usaglašen jeste da će nova, demokratska vlast, odgovorno sprovoditi sve međunarodno preuzete obaveze.

 

Drugo, da će nova demokratska vlast realizovati sve neophodne reforme kako bi Crna Gora u najkraćem mogućem roku pristupila Evropskoj uniji.

 

Treće, da će nova, demokratska vlast, biti ekspertska, konstituisana od kadrova koji su stručnjaci iz konkretnih oblasti bez obzira na njihovu političku, vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu osobenost.

 

Četvrto, nova vlast će u potpunosti biti posvećena poštovanju Ustava i primjeni zakona, uz izmjene, dopune i reviziju svih diskriminatorskih zakonskih i podzakonskih akata, uključujući i Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

 

Osim toga, ova tri lidera pružaju ruke predstavnicima manjinskih naroda sa željom da zajednički grade ljepšu i prosperitetniju budućnost Crne Gore.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

GLEDAJ BONUS VIDEO IZ NAŠE PRODUKCIJE!

 

 

BLIN
KOMENTARI