VESELA EKIPA VOĆA I POVRĆA

Zdravoljupci 2 stigli u KONZUM: Počelo skupljanje naljepnica pri kupovini, plišane igračke po promotivnoj cijeni

Biznis Klub 31.08.20, 12:35h

Zdravoljupci 2 stigli u KONZUM: Počelo skupljanje naljepnica pri kupovini, plišane igračke po promotivnoj cijeni
Naljepnice se mogu sakupljati do 25.10., a kupovina plišanaca bit će moguća do 08.11., kada projekat završava

 

 

Druga sezona velikog projekta Zdravoljupci počela je u Konzumu. Veseli i šareni plišanci sa likovima voća i povrća i ove godine uveseljavat će mališane širom Bosne i Hercegovine, ali i podsjetiti na važnost zdrave ishrane i primjene pozitivnih prehrambenih navika kod djece predškolskog i ranog školskog uzrasta.


Zdravoljupce 2 čini vesela ekipa voća i povrća - limun Jan, tikva Tara, šljiva Sara, karfiol Mak, lubenica Luna, ananas Dani i celer Leo. Plišane igračke sa ovim likovima već su dostupne u Konzumu po promotivnoj cijeni uz dovoljan broj naljepnica koje se sakupljaju pri svakoj kupovini. Kupci će naljepnice dobivati za svakih potrošenih 8KM, a dodatne naljepnice donijet će im kupovina posebno označenih proizvoda partnera projekta i označenog voća i povrća. Naljepnice se mogu sakupljati do 25.10., a kupovina plišanaca bit će moguća do 08.11., kada projekat završava.


Dodatno, u sklopu projekta pripremljena je posebna edukativna slikovnica „Svijet zabave sa Zdravoljupcima“, kao i sveske sa likovima Zdravoljubaca za male školarce.


- Sretni smo jer je Konzum uprkos pandemiji korona virusa koja je utjecala na promjene u načinu poslovanja i kupovne navike naših kupaca, ipak odlučio realizirati jedan veliki i značajni projekat kao što su Zdravoljupci. Marketinška kampanja je počela prije dvije sedmice, a vesele maskote Zdravoljubaca su se družile sa mališanima u šest bh. gradova, tako da su kupci već upoznati s projektom i s nestrpljenjem čekaju njegov početak. U planu je da maskote obiđu što više gradova kao i da se realiziraju edukativno – zabavne radionice u vrtićima širom BiH. Reakcije kupaca koje smo do sada dobili su izuzetno pozitivne te očekujemo da će interesovanje za projekat biti čak i veće u odnosu na prošlu godinu – izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketinga Konzuma.


Prvu sezonu Zdravoljubaca, Konzum je završio sa izvanrednim rezultatima koji su premašili očekivanja i procjene licencora internacionalne kompanije TCC te je za dva mjeseca koliko je trajao projekat prodato više od 110.000 plišanaca. Projekat je imao humanitarni karakter obzirom da je dio prihodovanih sredstava usmjeren za donacije dječijim domovima u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine.


Konzum će na isti način postupiti i ove godine te po završetku projekta dio vrijednosti od prodaje plišanaca usmjeriti u donacije dječijim domovima.


Više detaljnijih informacija o projektu dostupno je na www.konzum.co.ba.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI