jeste li provjerili s kim ste?

Kako biti siguran: Ove stvari dešavaju se u potpuno zdravoj vezi

Lifestyle 27.08.20, 20:14h

Kako biti siguran: Ove stvari dešavaju se u potpuno zdravoj vezi
Da, naravno da svatko treba imati vremena za sebe i svoje hobije, ali bi također trebalo postojati i vrijeme za zajednički rad. Briga za drugu osobu znak je prave ljubavi

 

Naučno je potvrđeno da ako ste zaljubljeni i u zdravoj vezi to može smanjiti razinu stresa i anksioznosti pa čitajte ako želite biti taj sretnik ili sretnica.


Ako ste zaljubljeni možete čak izgledati ljepše i osjećati se manje stresno na poslu.

 

Grljenje i ljubljenje uzrokuje osjećaje smirenosti, sigurnosti i zadovoljstva, piše Bright Side. Napravili su popis stvari koje vam se događaju ako ste zaljubljeni i u zdravoj vezi.

 

1.Ljubav nije dijeljenje samo dobrih trenutaka, već i loših

Ako dođete umorni doma s posla i vidite svojeg partnera/icu kako čeka uzbudljivu večer s vama, između vas postoji diskonekcija i trebali biste porazgovarati.

Vaš partner ili partnerica bi vas trebali podržavati i kad vam je teško.

 

 2. Prava ljubav iskazuje se radnjama

Prava ljubav uključuje i ružne faze u kojima se osjećate usamljeno i gubite emocionalnu povezanost, ali bitno je raditi na tome polako, ali sigurno kako biste osigurali sretnu budućnost.


 3. Oboje znate za granice i pridržavate ih se

U zdravim vezama trebate razgovarati i ne se bojati iskazati dok vam neko prelazi granice koje ste postavili.

Ako umjesto svađom probleme rješavate razgovorom to pokazuje da imate razumijevanje jedno za drugo.

 

4. Imate isto mišljenje o konceptu ljubavi

Nemaju svi parovi iste interese i shvaćanje koncepta ljubavi; dok neki preferiraju putovati, drugi bi radije ostali kod kuće.

 

5. Ljubav znači zajedničke ciljeve i želje

U vezi je teško postići harmoniju i balans, ali ostvarivanjem zajedničkih ciljeva je to moguće. Ne zaboravite proslaviti zajedničke uspjehe.

 

6. Dijelite odgovornosti

Ako vidite da vaš partner izbjegava odgovornosti to može biti jako nezdravo i traumatično za vezu. Od prave ljubavi se ne bi trebao osjećati loše nego jače i sigurnije.

 

 7. Vaš partner/ica vas ne pokušava mijenjati i prihvaća vaše nesavršenosti

Umjesto da mijenjate svoje partnere trebali biste ih motivirati. Podržavanje i prihvaćanja osobe kakva je vezu može dovesti na jedan sasvim drugačiji nivo (u pozitivnom smislu).


8. Ako želite pravu ljubav – nema igranja igrica

Igranje psiholoških igrica, ljubavni trokuti i predstavljanje sebe kao žrtve uzima puno energije, a ne garantira da će osoba za koju imate osjećaje odgovoriti na način na koji ste to vi željeli.

 

9. Uvijek postoji vrijeme za zajednički rad kada ste zajedno

Da, naravno da svatko treba imati vremena za sebe i svoje hobije, ali bi također trebalo postojati i vrijeme za zajednički rad. Briga za drugu osobu znak je prave ljubavi.

 

10. Možete biti ranjivi s osobom koja vas voli

Ne samo da je zdravo biti ranjiv pred osobom koju vas voli, već naučna istraživanja pokazuju da su nam privlačne osobe koje si dopuste biti ranjive.

 

11. Postajete bolja osoba kada ste zaljubljeni

Počinjete biti bolja osoba kada ste u vezi i to se događa prirodno. Možete npr. skupa upisati teretanu ili se pridružiti nekoj plesnoj grupi.

 

12. Počinjete isprobavati nove stvari

Možda mrzite plesati, ali radi svojeg partnera ili partnerice to ipak učinite kako biste iskazali ljubav, a na kraju se i dobro zabavite. Možda odlučite isprobati novu kuhinju zajedno s partnerom.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI