Nisu izmirili obaveze

ViK isključio vodu Budnjinim 'Hotelima Ilidža' zbog neisplaćenog duga od 280.000 KM

Hronika 25.08.20, 13:41h

ViK isključio vodu Budnjinim 'Hotelima Ilidža' zbog neisplaćenog duga od 280.000 KM
Voda je isključena svim hotelima koji pripadaju HBRD “Hoteli Ilidža”, a to su hotel "Terme", "Hercegovina", "Kristal", "Bosna" i "Austrija"

 

KJKP “Vodovod i kanalizacija” (ViK) Sarajevo je danas isključio “Hotele Ilidža” sa mreže vodosnabdijevanja zbog neizmirivanja obaveza prema ovom preduzeću, piše Avaz.

 

ViK Sarajevo obavijestilo je hotele “Ilidža” koji su u vlasništvu biznismena iz SDA Alije Budnje da se njihova žalba odbija kao neosnovana, te da će pristupiti isključenju s vodovodne mreže svih njihovih objekata. Svoj dopis KJKP ViK utemeljio je na odluci Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je odbijena žalba hotela “Ilidža” kao neosnovana i kojom se potvrdilo prvostepeno rješenje. 

 

Voda je isključena svim hotelima koji pripadaju HBRD “Hoteli Ilidža”, a to su hotel "Terme", "Hercegovina", "Kristal", "Bosna" i "Austrija".

 

Oni ViK-u duguju 280.000 KM te nisu uspjeli dogovoriti način rješavanja problema koji godinama traje.

 

Prošle godine u decembru je sarajevski VIK ovim hotelima ugasio vodu, no vlasnik ih je tužio nakon čega su morali da im ponovo uključe vodu. Kasnija, prvostepena odluka je pak išla u korist VIK-a s obzirom na to da su u sudskom procesu potvrđene nelegalne radnje na sistemu dvojnog vodosnabdijevanja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI