NAKON SFF-A, PLJUŠTI PODRŠKA

Mlada srpska glumica priznala da ju je silovao moćnik iz filmske industrije: Ko je zlostavljač?!

ŽENA iN 24.08.20, 20:05h

Mlada srpska glumica priznala da ju je silovao moćnik iz filmske industrije: Ko je zlostavljač?!
Danijela je strašnu ispovijest iznijela u svom dokumentarnom filmu „Zacijeli me“, predstavljenom na 26. Sarajevo Film Festivalu, a zbog onoga što se desilo je navodno i napustila Srbiju

 

 

 

Nakon što je glumica Danijela Štajnfeld, zvijezda “Ivkove slave”, priznala da ju je silovao moćnik iz filmske industrije, brojne glumice, njene kolegice, stale su na njenu stranu i pozvale je da javno iznese ime i prezime zlostavljača.


Danijela je strašnu ispovijest iznijela u svom dokumentarnom filmu „Zacijeli me“, predstavljenom na 26. Sarajevo Film Festivalu, a zbog onoga što se desilo je navodno i napustila Srbiju, piše Telegraf.rs.


„Zacijeli me“ je dokumentarni film o posljedicama koje trpe žrtve i počinioci seksualnog nasilja, zasnovan na intimnim svjedočenjima osoba koje su preživjele seksualni napad. Film kombinira svjedočanstva osoba koje su preživjele seksualni napad i sekvence iz njihovog kasnijeg života, postavljajući pitanje šta se može smatrati oporavkom.


- Autorica filma Danijela Štajnfeld snagu crpi iz empatije jer je i sama, kao mlada glumica u Srbiji, bila žrtva seksualnog nasilja. Nakon što je izgubila mogućnost da sigurno priča o napadu koji je doživjela, skupila je hrabrost da kroz proces susreta i intervjua svoju priču podijeli s drugima koji su prošli kroz slična iskustva. Dok nas ljutnja i strah odvraćaju od neophodnih razgovora o svim aspektima seksualnog nasilja, „Zacijeli me“ se fokusira na izuzetnu štetnost skrivanja istine i pokazuje kako je moguće nastaviti život nakon seksualnog napada – kaže se u opisu filma prikazanom na ovogodišnjem SFF-u koji je održan online.


– Danijela, uz tebe smo, ustani i kaži ko te je silovao – poručuju glumice kolegici, koja je prva javno priznala da je bila žrtva seksualnog nasilja.


– Prestrašno! Prvi put da neko javno kaže. Bravo, Danijela! Još samo da je rekla i ime. Šteta što nije rekla ime. Ali, opet, neka je i ovoliko rekla, pošto dosad niko nikad nije. Ona je prva iz naše branše koja je to uradila – napisala je Lena Bogdanović na svom Facebook profilu i pozvala koleginice da dignu glas.


I kćerka proslavljenog glumca Voje Brajovića, Iskra, kaže da bi Danijela morala javno da kaže ime i prezime napasnika.


– Ime je važno, takve treba na sud i iza rešetaka! Kada bi se znalo ime, možda bi se javile i druge žrtve, pa bi se nešto pokrenulo. Ali opet, pošto piše “moćnik”, vjerujem da je razlog neotkrivanja imena strah. Užasno u svakom slučaju – poručila je Iskra.


Više čitajte ovdje.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

  

 

BLIN
KOMENTARI