vrše se posljednje pripreme

Prvih 15 dana odredit će kako će teći nastava u BiH: Ovo je prvi i osnovni uslov za početak nove školske godine

Hronika 24.08.20, 19:55h

Prvih 15 dana odredit će kako će teći nastava u BiH: Ovo je prvi i osnovni uslov za početak nove školske godine
Presjek stanja pravit će se svakih 14 dana. U slučaju pogoršanja moguće je i potpuno održavanje online nastave

 

Sve je spremno za početak nastavnog procesa širom BiH. U određenim mjestima vrše se posljednje pripreme i dezinfekcija školskih objekata, a u ministarstvima redovno održavaju sastanci nadležnih prateći epidemiološku situaciju.

 

Presjek stanja pravit će se svakih 14 dana. U slučaju pogoršanja moguće je i potpuno održavanje online nastave. Za osnovce trenutno je najizgledniji kombinovani oblik nastave - piše N1

 

Odbrojavaju se dani do novog susreta škole i učenika. Školsko zvono i graja đaka - prvaka ovim hodnicima odavno se nisu čuli. U vremenu pandemije koronavirusa akcenat je stavljen na epidemiološke mjere.

 

"Dobili smo određene smjernice od resornog ministarstva i mi postupamo prema uputstvima resornog ministarstva. Od 21. su i zaposlenici došli sa godišnjih odmora, ja sam ih podijelio u dvije grupe prema određenom planu, na razrednu i predmetnu nastavu. Na prvom sastanku tema je bila poštivanje i provođenje mjera u cilju zaštite od COVID-a 19", rekao je Omer Begović, direktor Osnovne škole Aneks.

 

Poštivanje epidemioloških mjera ono je za što se zalažu svi u nastavnom procesu u BiH

 

Prvih petnaest dana u školama u sarajevskom, ali i ostalim kantonima, kao i epidemiološka situacija, odredit će način na koji će se odvijati nastava.

 

"Sva djeca treba da redovno peru ruke, treba da bude fizička distanca barem 1,5m između svakog učenika, sva djeca treba da nose maske, to važi i za nastavno osoblje učionice se moraju redovno čistiti i provjetravati", pojasnio je Milan Mioković iz Kriznog štaba KS.

 

Ostatak teksta čitajte ovdje

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI