I dalje neizvjesno

Čerkez obrazložio i ponovo najavio odgađanje nastave, Krivić se protivi: Šta će biti dogovoreno na sastanku u Konjicu?

Hronika 21.08.20, 12:31h

Čerkez obrazložio i ponovo najavio odgađanje nastave, Krivić se protivi: Šta će biti dogovoreno na sastanku u Konjicu?
Jedna od tema sastanka bit će početak nove školske godine u FBiH

 

U Konjicu uskoro počinje sastanak predstavnika Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo Federacije sa predstavnicima Federalnog i kantonalnih ministarstava obrazovanja, a jedna od tema bit će početak nove školske godine u FBiH.

 

Kako je prije sastanka rekao Goran Čerkez, član Kriznog štaba FBiH, svi ministri se očekuju na sastanku.

 

- Očekujemo sve ministre na sastanku, tema je nova školska godina. Važno je da ćemo raspraviti koliko su svi spremni, ako nisu da se da vremena za pripremu. Glavni razlog odgađanja tih 15 dana je da vidimo da li možemo još uzeti vremena da iskontrolišemo ovo što se dešava. Relativno je stabilna situacija recimo u Sarajevu, ali malo više u Hercegovini. Bit će diskusije o tome i o primjeni samih mjera. Mi ćemo se baviti epidemiologijom, zaštitom zdravlja. Dosadašnja koordinacija je bila jako dobra. Ne bih prejudicirao dok ne obavimo sve razgovore kako će krenuti nova školska godina, nisu sve škole spremne, nemaju iste kapacitete, resurse. Nije ovo za šta možemo reći da možemo svi isto krenuti, mora se procijeniti - rekao je Čerkez.

 

Sa druge strane ministar obrazovanja KS nije za odgađanje početka nastave.

 

- Mi u KS ne smatramo da bi bilo pametno odgađati školsku godinu, spremni smo razmijeniti mišljenja, poručio je Anis Krivić.

 

Sastanku u Konjicu prisustvuju i predstavnici UNICEF-a u BiH.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI