Po naredbama Suda i Tužilaštva BiH

SIPA u akciji 'Skuter': Sedam osoba uhapšeno, pretreseno 11 lokacija

Hronika 20.08.20, 17:09h

SIPA u akciji 'Skuter': Sedam osoba uhapšeno, pretreseno 11 lokacija
Operativna akcija "Skuter" realizirana je po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su realizirali operativnu akciju kodnog naziva "Skuter".

 

Prilikom realizacije operativne akcije policijski službenici SIPA-e pretresli su osobe, stambene i poslovne objekte na 11 lokacija u Tuzli, Kalesiji i Zvorniku, te lišili slobode sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo "organizirani kriminal", u vezi sa krivičnim djelom "nedozvoljeni promet akciznih proizvoda".

 

Prilikom pretresa, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 16.974 kutije cigareta, oko 27 kilograma rezanog duhana, 11 mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama, novac u  iznosu 8.045 eura i 16.390 konvertibilnih maraka, pištolj, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku, saopćeno je iz SIPA-e.

 

Operativna akcija "Skuter" realizirana je po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona.

 

U vezi sa realizacijom navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI