VIDEO/ I dalje bez svijesti, priključen na respirator

Objavljen snimak trovanja Alekseja Navalnog: Urlao je od bolova, na letu nastala opšta histerija

Hronika 20.08.20, 15:18h

Objavljen snimak trovanja Alekseja Navalnog: Urlao je od bolova, na letu nastala opšta histerija
Zamjenik načelnika bolnice u kojoj je Navalni smješten nije potvrdio ove navode, već je rekao da ljekari, između ostalog, pokušavaju da utvrde i da li je trovanje razlog što je Navalni u teškom stanju

 

 

Ljekari se bore za život ruskog opozicionog lidera Alekseja Navalnog kojem je pozlilo u avionu nakon što je, kako se sumnja, otrovan. Na letu je nastala opšta histerija.

 

"Pretpostavljamo da su Alekseja otrovali nečim što su sipali u čaj. To je bilo jedino što je pio od jutros. Ljekari govore da se otrov brže apsorbovao preko vruće tečnosti", saopštila je portparolka Fonda za borbu protiv korupcije Kira Jarmiš.

 

Zamjenik načelnika bolnice u kojoj je Navalni smješten nije potvrdio ove navode, već je rekao da ljekari, između ostalog, pokušavaju da utvrde i da li je trovanje razlog što je Navalni u teškom stanju.

 

Putnici koji su bili u avionu koji je letio iz Tomska u Moskvu tvrde da je Navalnom pozlilo tokom leta, zbog čega su hitno morali da slete u Omsk.

 

Jedan od putnika kaže da je Navalnom toliko bilo loše da je počeo urlati od bolova.

 

"Nedugo nakon što smo poletjeli on je otišao u toalet i nije više izlazio. Vrištao je od bolova. Nije rekao šta mu se tačno dogodilo, samo je vrištao. Sletjeli smo u Omsku, tu je bila hitna pomoć", rekao je Pavel Lebedev za Sky News.

 

Prema riječima Jarmiševe, Navalni je priključen na respirator, i dalje je bez svijesti.

 

Glavni ljekar bolnice u Omsku Aleksandar Murahovski rekao je Sputniku da je Navalni na intenzivnoj njezi i da je njegovo stanje teško.

 

 

(Mondo.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI