PODRŠKA DOMAĆOJ PROIZVODNJI

'Kalifornijsko čudo' sve više na policama: Konzum dogovorio sa kompanijom Esof značajan plasman domaćeg voća i povrća

Biznis Klub 20.08.20, 13:20h

'Kalifornijsko čudo' sve više na policama: Konzum dogovorio sa kompanijom Esof značajan plasman domaćeg voća i povrća
Kompanija Esof smještena je u Donjem Vakufu, a njihov najpoznatiji proizvod je paprika „Kalifornijsko čudo“ koju u narodu često zovu trikolor paprika zbog intenzivne zelene, crvene i žute boje

 

 


Sa ciljem dugoročnog unapređenja saradnje i pružanja podrške domaćoj proizvodnji predstavnici Konzuma realizovali su posjetu kompaniji Esof, vodećem domaćem proizvođaču plasteničke proizvodnje u Bosni i Hercegovini.


Kompanija Esof smještena je u Donjem Vakufu, a u neposrednoj blizini ovog grada na području Kopčića i Kamenjače, kao i u okolini Tešnja, smještena su nepregledna prostranstva savremeno uređenih plastenika na 25 hektara obradive zemlje. Njihov najpoznatiji proizvod je paprika „Kalifornijsko čudo“ koju u narodu često zovu trikolor paprika zbog intenzivne zelene, crvene i žute boje, a proizvodnja obuhvata i papriku rogu, papriku baburu, paradajz, cherry paradajz, tikvu, malinu i borovnicu.


Značajnim količinama pomenutog domaćeg izuzetno kvalitetnog voća i povrća  Esof od prošle godine snabdijeva Konzum prodavnice širom Bosne i Hercegovine.


- Zadovoljstvo mi je istači da smo u ovoj godini značajno unaprijedili saradnju sa Esofom te su na policama Konzuma dostupne značajno veće količine voća i povrća koje dospijeva na području Donjeg Vakufa i Tešnja. Velika je prednost jer se radi o voću i povrću iz domaćih plastenika, što omogućava da kupcima ponudimo svježe proizvode obzirom da roba brzo dospije na police te je naši kupci mogu imati u svojim domovima vrlo često u roku od samo 24 sata od branja – izjavio je Željko Bradarić, rukovoditelj Službe nabave voće i povrća u Konzumu.

 

konzum-esof-20-08-3


Osim što je Esof voće i povrće dostupno u Konzum prodavnicama, značajne količine se izvoze i to na tržište Njemačke, Austrije, Francuske, Srbije i Hrvatske, a dostupno je u poznatim maloprodajnim lancima Lidl, Aldi, Edeka i V Markt što je još jedan značajan pokazatelj da se radi o izuzetno kvalitetnim proizvodima. Prethodnih dana Konzumovi kupci u prodavnici u  BBI centru u Sarajevu imali su priliku degustirati ukusne specijalitete od Esof domaćeg povrća pripremljene stručnim rukama profesionalnog kuhara Hamida Kujrakovića.


Trenutno Esof zapošljava 70 radnika, te sarađuje sa više od 500 kooperanata.


- Zadovoljni smo saradnjom sa Konzumom te smatramo da je navedeni pristup izrazito bitan kako bismo omogućili potrošačima BiH najkvalitetnije domaće voće i povrće. Svjesni činjenice da plasiranjem i kupovinom domaćih proizvoda dajemo veliku podršku u izgradnji bolje Bosne i Hercegovine - izjavio je Enver Avdić, direktor Esof d.o.o.

 

paprike-konzum-20-08-4


U sklopu Konzumove dugoročne inicijative za podršku domaćoj proizvodnji pod sloganom „Kupujmo domaće jer domaće se voli jače“ Konzum će nastaviti i dalje pružati podršku domaćim proizvođačima te uključiti i nove proizvođače u svoj otkupni lanac. Do kraja godine Konzum planira otkupiti više od 10.000 tona voća i povrća od domaćih proizvođača.

 

Promotivni sadržaj

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI