'Dugogodišnje ponižavanje'

Dr. Šabanović o napuštanju KCUS-a: Nisam mogao više trpiti mobing, posebno zbog dr. Dželaludina Junuzovića

Hronika 19.08.20, 21:04h

Dr. Šabanović o napuštanju KCUS-a: Nisam mogao više trpiti mobing, posebno zbog dr. Dželaludina Junuzovića
Ovog vrsnog hirurga direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović smijenila je 5. maja sa pozicije šefa Klinike za opštu i abdominalnu hirugiju zbog organiziranog slavlja povodom rođendana na kojem je bilo više poznatih javnih ličnosti, a u vrijeme zabrane rada ugostiteljskih objekata zbog pandemije koronavirusa

 

Prim. dr. Jusuf Šabanović koji je bio dugogodišnji šef Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju KCUS-a napustio je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. 

 

- Predao sam za prekid ugovora zbog dugogodišnjeg mobinga, posebno zbog doktora Dželaludina Junuzovića koji je urolog. Ja sam njega morao zvati i pitati, kada je nešto hitno, a 28 godina sam na hirurgiji, valjda znam šta je hitno, da li ja mogu operirati ili ne, da li je to hitno ili ne. To je dugogodišnje ponižavanje - rekao je Šabanović za Avaz.

 

Ovog vrsnog hirurga direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović smijenila je 5. maja sa pozicije šefa Klinike za opštu i abdominalnu hirugiju zbog organiziranog slavlja povodom rođendana na kojem je bilo više poznatih javnih ličnosti, a u vrijeme zabrane rada ugostiteljskih objekata zbog pandemije koronavirusa. 

 

- Što se tiče korona-patrija koji sam ja organizovao, to je bio vrh. Tada sam po 7-8 sati bio u sali, oprirao ljude i spašavao. Radio sam pod strašnim pritiskom i to niko nije vidio. Svima nama treba ispušni ventil. Nema kome nisam pomogao. Kome nisam mogao pomoći ja sam im odmah to govorio. Moji pacijenti će o meni govoriti, oni najbolje znaju kakav sam - kaže doktor Šabanović.

 

Pitali smo ga da li je tačno da će preći u Opću bolnicu "Prim.dr. Abdulah Nakaš", međutim, kaže da još ništa ne zna, ali da već ima ponuda.

 

Dr. Šabanović je za vrijeme agresije bio ratni hirurg i pripadnik borbenog bataljona 105. Motorizovane brigade Armije RBiH. Brojna su svjedočenja bivših boraca kojima je ovaj hirurg spasio život, ali i građana BiH koje je operisao posljednjih decenija. Njegovim odlaskom sa KCUS-a, prije svega gubi profesija, u koju su građani imali povjerenje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI