FOTO/ Kit zaronio u oluju

Čudesan prizor u Jadranu - snimili grdosiju od 15 metara: 'Nije nam bilo svejedno, ali vrijedilo je'

Zabava 19.08.20, 13:16h

Čudesan prizor u Jadranu - snimili grdosiju od 15 metara: 'Nije nam bilo svejedno, ali vrijedilo je'
Osim turista, Jadran su ove godine posjetila i dva kita, inače druge najveće životinje na svijetu. Jednog od njih ulovila je i kamera. Radi se o mužjaku koji je dugačak najmanje 15 metara

 

 

Institut Plavi svijet locirao je kita u utorak u južnom dijelu kanala kod Ražanca u Velebitskom kanalu u Jadranskom moru.

 

Potvrdio je to za portal 24sata.hr Draško Holcer iz Instituta Plavi svijet koji je zajedno sa ekipom uprkos nevremenu izašao na mjesto gdje je kit posljednji put viđen od strane mještana.

 

Institut Plavi svijet na svom je Facebook profilu objavio fotografija velikog kita koji već danima pliva Velebitskim kanalom.

 

Bio je na rubu oluje

 

- Zahvaljujući dojavama mnogih od vas koji ste nam se pridružili u potrazi za kitom, zadovoljno možemo zaključiti da smo ga nakon cijelog jutra potrage drugi dan pronašli kod Starigrada-Paklenice! Na žalost vrijeme nam nije bilo naklonjeno kao što možete vidjeti na fotografijama! Kit je bio na samom rubu nadolazeće oluje te je nakon nekoliko izrona zaronio upravo u oluju. U slijedećoj minuti dali smo petama vjetra uz sijevanje gromova, vjetar i kišu, pitajući se je li vridilo! Vjerujte, nije nam bilo svejedno ali vridilo je.

 

Kit kojeg smo vidjeli odrasla je životinja, pretpostavljamo duga 15-tak ili više metara.

 

- Fizičko stanje nismo uspjeli provjeriti jer smo bili s njim previše kratko no na prvi pogled ne izgleda neuhranjeno. Zadnja dojava je da je trenutno viđen kod Lukovog Šugarja no vrijeme je loše a s vremenom se u Velebitskom kanalu ne treba šaliti. Mi se za sada odjevljujemo, ali u najskorije vrijeme pokušat ćemo sažeti sve vaše dojave, fotografije, snimke i objaviti ih zajedno s našima, stoji u Facebook objavi.

 

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI