Oglasili se iz Demokratske fronte i Građanskog saveza

Osuđujemo seksističke napade na našu kandidatkinju od strane aktivista 'četvorke' koju predvodi antisemitski NiP!

Front 18.08.20, 21:05h

Osuđujemo seksističke napade na našu kandidatkinju od strane aktivista 'četvorke' koju predvodi antisemitski NiP!
Ovim putem tražimo od medija da se pridržavaju etičkog kodeksa i ne učestvuju u širenju mizoginije koja je očito kamen temeljac stranaka "četvorke", saopćeno je iz DF-GS

 

Demokratska fronta i Građanski savez najoštrije osuđuju napade na kandidatkinje koalicije DF-GS, posebno na Elmu Mujadžić, kandidatkinju u Novom Gradu, od strane medija i aktivista bliskih koaliciji stranaka koju predvodi antisemitska stranka Narod i pravda, saopćeno je iz DF-GS.

 

- Mi u DF-GS smo kandidovali jedine dvije kandidatkinje za načelnička mjesta u Kantonu Sarajevo u skladu sa našim svjetonazorskim opredijeljenjima, dok su bivši progresivci i liberali iz SDP i NS, a kojima danas ideološki tempo postavlja osoba sa crnih stranica State Departmenta, odlučili da ne kandiduju niti jednu ženu. Pozivamo ih da umjesto rashodovanih SDA-ovaca koji dominiraju njihovim kandidatskim listama podrže kandidatkinje za načelnice Elmu Mujadžić i Adnu Pandžić u ključnim opštinama u KS.

 

Ovim putem tražimo od medija da se pridržavaju etičkog kodeksa i ne učestvuju u širenju mizoginije koja je očito kamen temeljac stranaka "četvorke". Primitivni izljevi mržnje prema ženama u javnom prostoru su glavni razlog nedovoljnog broja žena u javnom životu i mediji bi se trebali ponašati odgovorno i profesionalno prema ženama upravo zbog toga - stoji u saopćenju iz DF-GS.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI