Ranije bila u DF-u

Bivša ministrica u Vladi KS pristupila Socijaldemokratama BiH: 'Ugledni članovi lokalne zajednice došli su sa mnom'

Front 18.08.20, 19:32h

Bivša ministrica u Vladi KS pristupila Socijaldemokratama BiH: 'Ugledni članovi lokalne zajednice došli su sa mnom'
Moje opredjeljenje za SD BiH je bilo prvenstveno zato što smatram da običan čovjek i građanin mora da bude u fokusu politike. Problemi običnog čovjeka i građanina moraju da budu na prvom mjestu političara, rekla je Karačić

 

Danas je u prostorijama Kantonalnog odbora Socijaldemokrata BiH (SD BiH) u Sarajevu, svoju pristupnicu SD BiH potpisala je Karolina Karačić.

 

Bivša ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo pronašla je sinergiju u pogledu svojih političkih vizija sa programom i planovima tima SD BiH gdje će dalje nastaviti politički djelovati, saopćeno je iz stranke.


- Jako mi je drago da sam danas potpisala pristupnicu sa mladim timom Socijaldemokrata. Mislim da je posebno važno da se politika bavi socijalnim pitanjima, tako da ću svoj veliki doprinos dati u tom aspektu. Moje opredjeljenje za SD BiH je bilo prvenstveno zato što smatram da običan čovjek i građanin mora da bude u fokusu politike. Problemi običnog čovjeka i građanina moraju da budu na prvom mjestu političara. S obzirom da sam u proteklom mandatu bila i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar, vjerujem da će moja iskustva doprinijeti u radu Socijaldemokrata. Moram da istaknem zadovoljstvo da su također neki ugledni članovi naše lokalne zajednice pristupili zajedno sa mnom u SD BiH, a to su Sead Hadžijahić, Mustafa Kurtalić, kao i Renata Kurtalić. Zadovoljstvo mi je što ćemo zajedničkim snagama raditi na razvoju socijaldemokratije i vjerujem da će građani prepoznati taj naš rad - kazala je Karačić.


SD BiH izražava zadovoljstvo zbog svakodnevnog jačanja tima te kontinuiranog rada u okviru akcije “Kakvo želiš Sarajevo” koja ima za cilj mapiranje ključnih problema lokalnih zajednica u razgovoru i radu sa građankama i građanima Sarajeva.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI