VIDEO/ Reakcija na govor na nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke

Michelle Obama rekla da Trump nije dorastao da bude predsjednik, evo kako joj je on odgovorio

Front 18.08.20, 16:47h

Michelle Obama rekla da Trump nije dorastao da bude predsjednik, evo kako joj je on odgovorio
Trump je u drugim tweetovima kritikovao Obamino i Bidenovo bavljenje svinjskom gripom H1N1 u 2009. i naveo je, bez dokaza, da je Obamina administracija najkorumpiranija u američkoj istoriji

 

Američki predsjednik Donald Trump uzvratio je bivšoj prvoj dami SAD-a Michelle Obama na njene izjave, tvrdeći da je nastup njenog supruga u Ovalnom uredu to što ga je katapultiralo u Bijelu kuću.

 

U obraćanju u ponedjeljak navečer na nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke, Obama je izjavila da je Trumpa "svima preko glave" i da je "pogrešan predsjednik za našu zemlju".

 

 

U tweetovima u utorak ujutru Trump piše da bi joj neko trebao objasniti da on ne bi bio u "divnoj Bijeloj kući" da "nije bilo onoga što je uradio njen suprug", predsjednik Barack Obama.

 

Također je kritikovao Obame zbog "zakašnjele i neentuzijastične podrške" Jou Bidenu. Trump je u drugim tweetovima kritikovao Obamino i Bidenovo bavljenje svinjskom gripom H1N1 u 2009. i naveo je, bez dokaza, da je Obamina administracija najkorumpiranija u američkoj istoriji.

 

Trump je završio sa sarkastičnim zahvaljivanjem Michelle Obama za njene "veoma ljubazne riječi", prenosi Assocoiated Press.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI