DOGOVORI OKO REKONSTRUKCIJE IZOLATORIJA

Ministar Kapidžić bijesno napustio sastanak u Općoj bolnici, a pred novinare nije htio izaći iz službenog vozila

Front 17.08.20, 12:35h

Ministar Kapidžić bijesno napustio sastanak u Općoj bolnici, a pred novinare nije htio izaći iz službenog vozila
Kapidžić je prošle sedmice obišao i kliniku Podhrastovi te na određeni način izvršio pritisak na Opću bolnicu

 

 

 

 

Ministar prostornog uređenja KS Faruk Kapidžić (SDA) koji u odsustvu ministra zdravstva i premijera KS sudjeluje na sastancima u vezi rekonstrukcije izolatorija Opće bolnice napustio je današnji sastanak nezadovoljan razvojem situacije.


Koliko je bio ljut pokazuje i činjenica da nije htio izaći iz svog vozila nego je izjavu novinarima davao kroz prozor automobila, piše Patria.


Kako je poručio, bude li se razvlačila situacija sa izolatorijem u krugu Opće bolnice, Vlada će morati pronaći način "pa makar i na sto mjesta da napravi izolatorij".


Kapidižić je prošle sedmice obišao zgradu bivše garnizone ambulante koja se treba preurediti u izolatorij, ali ti radovi ne mogu biti okončan prije početka oktobra. U isto vrijeme insistira da Opća bolnica preuzme upravljanje neadekvatnim privremenim izolatorijem na Bjelavama, a na čemu najviše insistira direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.


Kapidžić je prošle sedmice obišao i kliniku Podhrastovi te na određeni način izvršio pritisak na Opću bolnicu.


Iz Opće bolnice jasnog su stava da privremeni izolatorij u Studentskom domu Bjelave nema ni minimum bolničkih kapaciteta za zbrinjavanje pacijenata od Covid 19 te takvu odgovornost ne žele preuzeti. Snagu su usmjerili na osposobljavanje trajnog izolatorija u krugu Opće bolnice.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI