Suđenje u toku

Beogradska VIP prostitucija: Čuveni makro Mihajlo na sudu progovorio o načinu rada njegove 'firme'

Hronika 17.08.20, 09:20h

Beogradska VIP prostitucija: Čuveni makro Mihajlo na sudu progovorio o načinu rada njegove 'firme'
Svjedokinja koju svi mediji nazivaju "stilisticom" na sudu je ispričala da je Mihajlo imao stroga pravila ponašanja za djevojke

 

Na Višem sudu u Beogradu je prošle sedmice, nakon višemjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa, nastavljeno suđenje koje izaziva veliko zanimanje javnosti ne samo u Srbiji nego i u zemljama regiona. Na optuženičkoj klupi je Mihajlo Maksimović, čovjek kojeg srbijanski mediji nazivaju estradnim makroom, elitnim makroom, VIP svodnikom, svodnikom slavnih...

 

Optužnica tereti njega i njegovog brata Dušana Milenkovića da su od novembra 2015. do januara 2019. godine na različitim lokacijama sudjelovali u dogovaranju i organiziranju intimnih odnosa djevojaka koje su radile za njih i klijenata. U optužnici, podignutoj u avgustu prošle godine, navodi se i da je Maksimović organizirao profesionalno fotografisanje oštećenih radi prezentacije klijentima, ugovarao vrijeme, mjesto i iznos novca za pružene seksualne usluge, organizirao prijevoz djevojaka do klijenata i nazad, te da je od njih uzimao 30 posto zarade, prenosi Jutarnji.hr.

 

Braći se na teret stavljaju i kaznena djela trgovine ljudima. Još na početku procesa i Maksimović i Milenković priznali su posredovanje u prostituciji, ali su odbacili optužbe za trgovinu ljudima.

 

Koliko je poznato, trenutno tri žene (ukupno od 15 do 20 saradnica) koje su radile za elitnog svodnika imaju status posebno osjetljivih svjedoka. Srbijanski mediji navode nekoliko imena povezanih s njim, poput starlete Mimi Oro, rijaliti zvijezde Sanje Stanković i Anabele Šćekić aka Tigrice, starlete Nataše Šavije i Plejbojeve zečice Božane Vujinović. U nekim se pričama spominje i Soraja Vučelić, starleta koja je široj javnosti postala poznata 2011. godine kada je sudjelovala u takozvanom regionalnom Big Brotheru.

 

Svjedokinja koju svi mediji nazivaju "stilisticom" na sudu je ispričala da je Mihajlo imao stroga pravila ponašanja za djevojke.

 

- Imao je tri pravila, čuvena tri 'ne': nikad ne lagati Mihajlu, nikad klijentima ne pričati o drugim klijentima i nikad ne pričati o djevojkama koje rade - izjavila je. Ista je svjedokinja rekla i da je mjesečno zarađivala oko 10.000 eura, ali Maksimović je natjerao da ugradi silikone kako bi više zarađivala.

 

I nije svaka žena mogla raditi za Maksimovića. U svim se tekstovima o ovom slučaju spominje da su morale strogo voditi brigu o svojem izgledu i načinu života. Prema pisanju nekih portala, Maksimović je imao čak i evidenciju o njihovim menstrualnim ciklusima. Dio njihove svakodnevice bili su i vježbanje, pravilna prehrana i šoping, jer su morale biti luksuzno odjevene i uvijek u trendu.

 

One koje nisu poštivale njegova pravila bile bi kažnjene - financijski. Tako su, primjerice, mogle odbiti nekog klijenta, ali tada su same morale platiti ono što bi zaradile da su bile s njim.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI