Tvrdi da ima fotografije kao dokaz

Vijećnik NiP-a Tarik Stambolić najavio tužbu protiv KCUS-a: Javno su obznanili moje zdravstveno stanje!

Front 14.08.20, 20:02h

Vijećnik NiP-a Tarik Stambolić najavio tužbu protiv KCUS-a:  Javno su obznanili moje zdravstveno stanje!
S obzirom na to da je u demantiju KCUS-a navedeno da je netačno da je Stamboliću nuđeno da se priključi na respirator, on je na to rekao da niko ne može ništa uraditi ako to ne dozvolite

 

Vijećnik Naroda i pravde (NiP) u Općini Ilidža Tarik Stambolić je kako piše Klix.ba najavio da će pdnijeti tužbu protiv Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) zbog toga što su, kako je rekao, javno obznanili njegovo zdravstveno stanje tokom liječenja od koronavirusa u ovoj ustanovi.

 

“Ono je najveća sramota i najniže dno na koje su se oni mogli spustiti. Klinički centar sam za sebe govori i stanje u kojem se nalazi govori ko su oni, šta su oni i kako oni rade. Što im niko ne smije reći, evo ja ću im reći i toj gospođi koja je uništila zdravstvo. Danas im kažem da ću razgovarati s advokatom i da ću ih tužiti zbog demantija”, naglasio je.

 

Stambolić je obrazložio zašto namjerava tužiti ovu zdravstvenu ustanovu.

 

“Toliko su neprofesionalni, neozbiljni i nekompetentni. Oni po ko zna koji put dokazuju da ne znaju raditi svoj posao. Tužit ću ih zato što su iznijeli podatke iz mog kartona i moje stanje u medijima. To nikada nisu smjeli uraditi. To je nepristojno, nekorektno, neprofesionalno. To je jedan mahalaški način vođenja kliničkog centra. Ovo je najbolji dokaz na šta je on spao, a da građani mogu vidjeti. To je najveća sramota. Podaci i problemi građana su privatni, a oni to iznose u medijima. To je nešto najjadnije na šta mogu spasti. Sami su o sebi to rekli”, poručio je.

 

Tvrdi da ima fotografije kojima može posvjedočiti da radnici izolatorija Podhrastovi rade u neadekvatnim uslovima.

 

“Viziri nisu maske. To je ona plastika koja se stavi na čelo i to je kao neka maska. To nisu oznake na maskama koje su oni naveli”, istakao je.

 

S obzirom na to da je u demantiju KCUS-a navedeno da je netačno da je Stamboliću nuđeno da se priključi na respirator, on je na to rekao da niko ne može ništa uraditi ako to ne dozvolite.

 

“Prije svake anestezije, uspavljivanja, bilo čega, mora se potpisati neki papir. Ako ga ne potpišete, mislite li da će to neko na silu raditi?”, rekao je Stambolić za Klix.ba.

 

Osvrnuo se i na konstataciju KCUS-a da o priključivanju pacijenta na respirator odlučuje, kako su saopćili, stručno osoblje na osnovu kliničkih parametara.

 

“To je možda kod njih tako. Uopće nisam želio, kada sam dao intervju, nikakav interes, nit sam želio bilo kakvo političko uplitanje. Ti ljudi koji rade gore su najveći šampioni ovog grada. Oni su heroji, kao i žene koje rade u prodavnicama, samoposlugama. To su šampioni koji nas opslužuju. Uopće nisam želio ništa negativno kazati. Želio sam reći da im samo treba pomoći i osigurati im još bolje uslove”, napomenuo je Stambolić.

 

Podsjećamo, Stambolić je u izjavi za Klix.ba o njegovom iskustvu s koronavirusom, između ostalog, poručio da su uposleni na Podhrastovima “heroji” te da on nije želio biti priključen na respirator. Ocijenio je da radnici izolatorija nemaju odgovarajuće uslove za rad. Iz KCUS-a su demantovali ove navode.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI