Foto/ Vatrogasci mu spasili život

Dramatične scene u Zenici: Vlasnik stana pobjegao od vatre na klimu

Hronika 14.08.20, 17:07h

Dramatične scene u Zenici: Vlasnik stana pobjegao od vatre na klimu
Ne krije da će ovu intervenciju dugo pamtiti, s obzirom da je spasio jedan ljudski život, a pri tome veću draž ima i što je to mlad momak u pitanju

 

Da građani Zenici mogu i trebaju biti ponosni na Profesionalnu vatrogasnu jedinicu svjedoči i današnji primjer, budući da je drama u zeničkom naselju Jalija, kada je došlo do požara u stanu, zahvaljujući upravo njima, završila bez tragičnih posljedice. 


Naime, na adresi Jalijski put 7, u 14:30 sati, došlo je do požara u stanu, a tom prilikom jedna osoba, odnosno vlasnik stana bio je zatočen u plamenu i dimu.

 

Kako priča za Avaz heroj ovog događaja, vatrogasac Edin Hilić, vlasnik stana je zbog velike koncentracije dima, ali i temperature, pobjegao je na klimu, a koja se nalazi na vanjskom zidu zgrade. 

 

edin-hilic

 

- On je bio primoran izaći kroz prozor na klimu, kako bi se spasio. Već je bio izložen gustom dimu i temperaturi. Kada smo došli na lice mjesta, zatekli smo ga na klimi - priča Hilić.

 

Iako situacije poput današnje nisu nepoznanica zeničkim vatrogascima, ipak, svaka od njih iznova ostavlja novo iskustvo. Vatrogasac Hilić ne krije da je i ovoga puta, ne razmišljajući o svom životu, poduzimajući sve potrebne mjere, pristupio spašavanju mladića. 

 

- Nisam pretjerano razmišljao, odmah sam krenuo u njegovo spašavanje. Hvala Bogu, u tome sam uspio. Mladić je prevezen u bolnicu, a mi smo uspjeli lokalizirati požar - napominje on.


Ne krije da će ovu intervenciju dugo pamtiti, s obzirom da je spasio jedan ljudski život, a pri tome veću draž ima i što je to mlad momak u pitanju.

 

Brojni mještani Jalije, koji su svjedočili scenama poput onih u akcionim filmovima, također, su aplaudirali vatrogascima na hrabrosti, sposobnosti i stručnosti, ali i što zahvaljujući njima mogu mirno spavati.

 

Nakon uviđaja bit će poznato šta je uzrok požara.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI