OPET BRUTALNO ISKREN I (NE)JASAN

Komšić: Nemam pojma šta se dešava, vidjet ćemo, znat ćemo vrlo brzo šta će biti...

Front 12.08.20, 23:17h

Komšić: Nemam pojma šta se dešava, vidjet ćemo, znat ćemo vrlo brzo šta će biti...
Komšić je kaže da sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem nije ni imao neki poseban odnos. "Pitao sam se otkud sad ovo, ali nemam pametan odgovor šta se desilo. Svako bira svoj put i uvjeren je da radi dobre stvari ", izjavio je Komšić za Hayat TV

 

Nakon svojevrsnog "rata saopćenjima" između DF-a i SBB-a oko ministra zdravstva u Vladi KS kada je DF zbog nedostatka podrške SBB-a ipak ponudio drugu kandidatkinju, a što je pod znak pitanja stavilo i opstanak koalicije u Kantonu Sarajevo SDA, SBB, DF, BOSS predsjednik DF-a Željko Komšić pojasnio je sadašnju situaciju.   

 

On je kazao da sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem nije ni imao neki poseban odnos.

 

"Nemam pojma šta se dešava. Nisam ni imao neki poseban odnos s njim i zaista ne znam šta je u pitanju i zašto je krenuo taj napad na DF i mene lično, niti se bavim time iskreno. Svako ima svoje i svako zna zašto nešto radi, kao što i ja znam šta radim. Pitao sam se otkud sad ovo, ali nemam pametan odgovor šta se desilo. Svako bira svoj put i uvjeren je da radi dobre stvari ", kazao je Komšić za Hayat TV.

 

On je potvrdio da je DF dio većine u KS ali da za druge ne može odgovarati, bilo da je riječ o političkim strankama ili pojedincima.

 

"Vidjet ćemo, znat vrlo brzo šta će biti. Kažem, svako nosi odgovornost za ono što radi i svoje poteze i nek je nosi ubuduće, pa nek objašnjava ljudima zašto neke poteze vuče. Ne mislimo se šaliti sa ovim stvarima, dio smo te većine. Dugo sam u politici, nagledao svega i svačega, ali prihvatam to kao dio posla i tereta funkcije koju radim. Ne mogu se tu ponašati impulsivno na način šta je ko kome rekao. Zna se šta je politički cilj i šta ministri treba da rade. Ponavljam, što se mene tiče, mi smo dio koalicije, hoće li nastaviti da postoji, to je u drugim rukama i valjda ljudi znaju šta će i kako raditi", zaključuje Komšić.

 

Komšić je istakao da sa SDA ostaje u partnerstvu sve dok ih vežu ista politička pitanja. 

 

(DEPO Portal/ak)

BLIN
KOMENTARI