POTPUNI RASPAD KOJOVIĆEVE STRANKE U TUZLI

Doskorašnji kandidat za gradonačelnika Derviš Čičko i dr. Adnan Burina više nisu članovi Naše stranke

Front 12.08.20, 21:04h

Doskorašnji kandidat za gradonačelnika Derviš Čičko  i dr. Adnan Burina više nisu  članovi Naše stranke
Čičko je u sjedište Glavnog odbora ove stranke u Tuzli uputio zahtjev da ga brišu iz članstva Naše stranke, poželivši im ujedno “puno uspjeha u daljem radu”. Ubrzo nakon toga, Gradski odbor Naše stranke Tuzla o odlasku iz stranke obavijestio i poznati tuzlanski neurolog, dr. Adnan Burina

 

Ova odluka uglednog intelektualca mogla se i očekivati nakon što je Gradski odbor Naše stranke Tuzla u samo dva i po mjeseca donio dvije različite odluke – najprije ga imenujući kandidatom za gradonačelnika Tuzle, da bi prije nekoliko dana ovu odluku povukli bez jasnog objašnjenja, kandidujući za gradonačelnicu Mirjanu Marinković-Lepić, piše portal "Tuzlalive".


Marinković-Lepić je na prošlim općim izborima dobila nešto manje od 800 glasova u Tuzli.


 
I, što je najčudnije, ali i žalosno, sve je pripremljeno i urađeno dok je Čičko bio na godišnjem odmoru u Njemačkoj, što je, očigledno, bila želja pojedinaca iz vrha ove stranke da ga na svaki način isključe iz procesa donošenja odluke o kandidatu za gradonačelnika Tuzle.

 


To potvrđuje i paralelno održavanje sjednice Predsjedništva Naše stranke, koje je “revidiranu” odluku tuzlanskog Odbora odmah prihvatilo, uz jedan glas protiv. 

 

Danas je Gradski odbor Naše stranke Tuzla o odlasku iz stranke obavijestio i poznati tuzlanski neurolog, dr. Adnan Burina.

 

Prema nezvaničnim informacijama, dr. Burina je nezadovoljan načinom rada Gradskog odbora NS Tuzla i djelovanjem prije i poslije Kongresa NS, a posebno odlukom o uskraćivanje povjerenja Dervišu Čičku u vezi sa kandidovanjem za poziciju gradonačelnika Tuzle.

 

Burina je na online sjednici GO NS Tuzla bio jedini protiv odluke o povlačenju kandidature Derviša Čička i nominacijom novog kandidata, Mirjane Marinković – Lepić.

 


(DEPO Portal/ak)

 

 

BLIN
KOMENTARI