ponudio im da iznesu svoje prijedloge

Ajnadžić razgovarao s predstavnicima građana okupljenih oko inicijative 'Hastahana-park'

Hronika 10.08.20, 14:29h

Ajnadžić razgovarao s predstavnicima građana okupljenih oko inicijative 'Hastahana-park'
Između ostalog, na sastanku je predloženo da se formira stručni tim koji će pratiti proces demontaže, izmještanja i montaže na novu lokaciju

 

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić razgovarao je u prostorijama Općine Centar o privremenom izmještanju umjetničke instalacije „Zvjezdani put“ s predstavnicima grupe građana okupljenih oko inicijative „Hastahana-park“.

 

Ajnadžić je upoznao predstavnike građana da su radovi na izmještanju umjetničke instalacije obustavljeni, te ih pozvao kao predstavnike grupe građana okupljenih oko inicijative „Hastahana-park“, ali i sve druge zainteresirane da ponude rješenje za privremeno izmještanje instalacije do privođenja zemljišta krajnjoj namjeni u skladu s važećim Regulacionim planom Gradski centar „Marijin dvor“, na lokalitetu parka prof.dr. Nijaz Duraković, odnosno Hastahane, saopćila je Pres služba Općine Centar.

 

Također, načelnik Ajnadžić je upoznao građane da je uputio pismo Ambasadi Savezne Republike Njemačke i autoru „Zvjezdanog puta“ Helmutu Lutzu, te ih pozvao da se uključe u proces demontaže i izmještanja instalacije na drugu pogodnu lokaciju.

 

Između ostalog, na sastanku je predloženo da se formira stručni tim koji će pratiti proces demontaže, izmještanja i montaže na novu lokaciju.

 

Načelnik Ajnadžić je na kraju sastanka zaključio da želi da po ovom pitanju sarađuje s građanima kako bi zajedno našli najbolje rješenje.

 

-Općinska administracija poziva građane da iznesu svoje prijedloge o lokalitetu na kojem bi željeli da se izmjesti instalacija, a istovremeno i da li nakon uređenja Hastahane žele da se ona vrati i uklopi u novi ambijent ovog prostora. Posebno želim da naglasim da bez saradnje s Ambasadom Savezne Republike Njemačke i autora „Zvjezdanog puta“ Helmuta Lutza nećemo nastaviti s aktivnostima kada je u pitanju izmještanje instalacija - pojasnio je Ajnadžić, navodi se u saopćenju.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI