Ljekari ga nisu uspjeli spasiti

Nakon pucnjave u Zenici podlegao 32-godišnji muškarac

Hronika 10.08.20, 07:59h

Nakon pucnjave u Zenici podlegao 32-godišnji muškarac
Iako su zenički ljekari, odmah nakon prijema na Odjelu urgentnog bloka, operirali nesretnog Zeničanina, on je preminuo na operacionom stolu

 

Zenica je okovana tugom nakon što je u Kantonalnoj bolnici Zenica, na Odjelu hiruškog šoka, usljed povreda zadobivenih u pucnjavi, sinoć preminuo Jasmin Husagić (32).

 

Podsjetimo, do pucnjave je došlo na sportskom igralištu u zeničkom naselju Jalija, a još nema zvaničnih podataka koliko je stradali Husagić zadobio prostrelnih rana.

 

Prema svjedočenju očevica ovog obračuna, navodno, ispaljeno je šest metaka. Podsjetimo, očevidac pucnjave izjavio je za Avaz da su ispaljena tri metka, potom se čula vriska, a zatim i još tri pucnja.

 

Iako su zenički ljekari, odmah nakon prijema na Odjelu urgentnog bloka, operirali nesretnog Zeničanina, on je preminuo na operacionom stolu. Navodno, koban je bio pucanj u predjelu iznad karlice.

 

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) bili su “na nogama” i tragali su za akterima pucnjave, dok je na mjestu tragedije, pod nadzorom tužioca Tužilaštva ZDK, obavljen uviđaj. Do objave ovog teksta akteri pucnjave još nisu bili uhapšeni.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI