REDOVAN GODIŠNJI ODMOR

Šefica Kriznog štaba KS šalje građanima poruku s ljetovanja u Turskoj: Sve je pod kontrolom, budite odgovorni, poštujte mjere!

Hronika 09.08.20, 11:39h

Šefica Kriznog štaba KS šalje građanima poruku s ljetovanja u Turskoj: Sve je pod kontrolom, budite odgovorni, poštujte mjere!
- Držimo situaciju pod kontrolom. Ali, svi se moramo ponašati odgovorno. Građani moraju biti oprezni, ali i poštivati mjere. Ako se sami ne budemo odgovorno ponašali, ni zdravstvo nikome neće moći pomoći – kaže Pilav

 

 


Aida Pilav, šefica Kriznog štaba KS, rekla je da Krizni štab Kantona Sarajevo drži pod kontrolom epidemiološku situaciju u Kantonu i da posljedni podaci pokazuju da u zadnjih pet dana dolazi do blagog pada broja novozaraženih.


Ona je potvrdila da je na redovnom godišnjem odmoru i da je i dalje u punoj koordinaciji s kolegama iz Štaba. Sutra se vraća redovnim poslovima, piše Pressmedia.


– Činjenica jeste da smo imali veliki skok broja zaraženih u julu, ali u posljednjih nekoliko dana dolazi do blagog pada broja novih slučajeva. Ovdje je pitanje kako se provode mjere i naredbe i ko ih i kako poštuje. Sarajevo i dalje nema značajnih epidemioloških žarišta, kao naprimjer u staračkim domovima, socijalnim ustanovama, što je slučaj u regionu. Ali, ljudi unutar institucija se ponašaju neodgovorno i tu su naši problemi – kaže Pilav za Avaz.


– Držimo situaciju pod kontrolom. Ali, svi se moramo ponašati odgovorno. Građani moraju biti oprezni ali i poštivati mjere. Ako se sami ne budemo odgovorno ponašali, ni zdravstvo nikome neće moći pomoći – kaže Pilav.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI