Foto/ Ima li za njih sankcija?

Pravila (ne) važe za sve: Revizor se u 'komercijali' vozio bez maske, uslikali ga ogorčeni građani

Hronika 08.08.20, 18:34h

Pravila (ne) važe za sve: Revizor se u 'komercijali' vozio bez maske, uslikali ga ogorčeni građani
Svi putnici sa maskama i onda nakon par stanica ulaze trojica Grasovih revizora...

 

Uvažavajući trenutno epidemiološko stanje na području Kantona Sarajevo, Ministarstvo saobraćaja KS je ponovo naložilo prijevoznicima koji obavljaju javni linijski prijevoz putnika na području KS,  preduzećima Grasu i Centrotransu, njihovim uposlenicima, kao i putnicima u njihovim vozilima  poštivanje preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH.


Vozači koji upravljaju vozilima moraju nositi ličnu zaštitu opremu (maska), dok upravljaju vozilom javnog linijskog prijevoza putnika. Također, ostala službena lica koja se nalaze u vozilu, redari, kondukteri i kontrolori moraju nositi maske kao ličnu zaštitnu opremu. Korisnici koji koriste usluge javnog linijskog prijevoza moraju koristiti ličnu zaštitnu opremu (maske), a preporučuje se korištenje rukavica.


Podsjećamo, u sarajevskom preduzeću Gras prije 10-ak dana na koronavirus su bila pozitivna 23 uposlenika, a njih 30 u samoizolaciji. Prema informacijama, tada su bili zaraženi vozači, revizori i dispečeri.


Ipak, nekima epidemija Covid-19 očito nije dovoljno uvjerljiva, pa se pojedini revizori u javnom prevozu ne pridržavaju ovih mjera. To nam je posvjedočila i čitateljka DEPO Portala koja se danas zatekla u autobusu na liniji Vijećnica - Dobrinja, gdje je fotografisala revizora bez maske.


- Prizor iz današnje „komercijale“ za Dobrinju. Svi putnici sa maskama i onda nakon par stanica ulaze trojica Grasovih revizora, jedan od njih apsolutno bez maske, da bi je u neka doba izvadio i stavio na bradu. I oni bi kao trebali kontrolisati da li putnici nose maske! - piše ogorčena Sarajka.

 

revizor-bez-maske


Također napominje da je u pitanju bio autobus Centotransa.


- Vozač se zaista pridržavao svih mjera. Na stajalištu je uredno dezinfikovao vozilo prije ulaska svih putnika - navodi čitateljica.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI