VIDEO/ nakon današnjeg Sporazuma 'Četvorke'

Konaković poručuje: 'Pitanje pobjednika izbora u KS više nije upitno, zna se da je to naša koalicija!'

Front 07.08.20, 20:22h

Konaković poručuje: 'Pitanje pobjednika izbora u KS više nije upitno, zna se da je to naša koalicija!'
Lider NiP-a je poručio i da će konačno zaustavit brutalnu izbornu krađu na način da neće više dozvoliti da u opštinskim izbornim komisijama sjede stranački ljudi, već struka, pravnici koji će obezbijediti regularne izbore za 2022. godinu

 

 


Danas je u Sarajevu potpisan Sporazum o zajedničkom nastupu NiP-a, NBL-a, SDP-a i NS na predstojećim lokalnim izborima. Na press konferenciji medijima se obratio i Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde.


- Mi danas potpisivanjem Sporazuma nastavljamo sa jednim konceptom koji je na političkoj sceni u BiH počeo iz temelja mijenjati njeno funkcionisanje. Mi smo u proteklom periodu pokazali da dobar dogovor, dobar Sporazum, sa jasnim ciljevima zaista može biti pravi put za suštinske promjene na političkoj sceni - poručio je Konaković te dodao da nema nikakvog sukoba i nesuglasica između članova “Četvorke” kako to režimski mediji nastoje predstaviti, prenosi Pressmedia


Konaković je također naglasio: 


- Građani KS mogu biti sretni da postoje političke stranke koje su u ovom trenutku stavili njihove interese ispred naših političkih, pa čak i razlika. Biće nam zadovoljstvo da nastavimo rad sa ljudima sa kojima evo već duže od dvije godine kreiramo jedan novi ambijent i budite ubijeđeni, a zapravo ovo vam danas već potvrđuje, da uopšte pitanje pobjednika izbora u KS nije upitno, da će ova naša koalicija biti apsolutni pobjednik kad je riječ i o načelničkim pozicijima, a pogotovo kad je riječ o sastavima vijeća u kojima ćemo imati apsolutne većine. 

 

Lider NiP-a je poručio i da će konačno zaustavit brutalnu izbornu krađu na način da neće više dozvoliti da u opštinskim izbornim komisijama sjede stranački ljudi, već struka, pravnici koji će obezbijediti regularne izbore za 2022. godinu.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI