IAKO SE STUDENTI BUNE

Na Bjelavama sve već spremno: Kako izgledaju studentski domovi pretvoreni (opet) u izolatorij?

Hronika 07.08.20, 15:42h

Na Bjelavama sve već spremno: Kako izgledaju studentski domovi pretvoreni (opet) u izolatorij?
Kako je jučer saopšteno, Vlada KS je osigurala prostorni kapacitet za privremeni smještaj izolatorija. U isto vrijeme, članovi Kriznog štaba MZ KS paralelno korodiniraju aktivnosti, kako bi se osigurali i svi ostali preduvjeti za početak rada privremenog izolatorija

 

 


Ispred paviljona namijenjenog za smještaj privremenog izolatorija u krugu Studentskih domova na Bjelavama u Sarajevu, predstavnicima medija danas popodne obratili su se ministrica komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč, ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko i ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić, a povodom realizacije zaključaka sa jučerašnjeg sastanka premijera KS Marija Nenadića sa predstavnicima javnozdravstvenih ustanova u KS i JU Studentski centar.


Kako je jučer saopšteno, Vlada KS je osigurala prostorni kapacitet za privremeni smještaj izolatorija. U isto vrijeme, članovi Kriznog štaba MZ KS paralelno korodiniraju aktivnosti, kako bi se osigurali i svi ostali preduvjeti za početak rada privremenog izolatorija.


Studenti, pak, negoduju zbog ovakve odluke pa je tim povodom reagirao i Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, o čemu možete čitati ovdje.

 
Ekipa Avaza bila je danas na licu mjesta i zatekla radnike koji su završavali čišćenje prostorija, a kako e rečeno, zidovi su okrečeni prije 10 dana. 


Također, u paviljonu su pripremljene posteljine, obavljena je dezinfekcija, tako da je spreman za prijem zaraženih.

 

bjelave-izolatorij


- Jučer su nas pozvali na sastanak sa premijerom i kriznim štabom. Rečeno nam je da na raspolaganje moramo staviti jedan od paviljona Studentskog doma Bjelave. Zbog blizine UKC-u Sarajevo, ovaj dom je bio najbolje rješenje za rezervni izolatorij - kazao je Esmir Opardija, jedan od rukovodilaca Studentskog doma Bjelave.


Fotografije iz Studentskih domova Bjelave te više detalja pogledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI