Bila raspisana potjernica

Slobodan Ivanović i Danko Renovica uhapšeni u Banjoj Luci, pronađena i falsifikovana hrvatska lična karta

Hronika 07.08.20, 08:47h

Slobodan Ivanović i Danko Renovica uhapšeni u Banjoj Luci, pronađena i falsifikovana hrvatska lična karta
Iako su tvrdili da ne posjeduju automobil, policija je utvrdila da su koristili „škodu octaviu“, u kojoj je pronađen pištolj, više mobilnih telefona sa sim karticama spremnim za korištenje, elektronski uređaji - ometači signala, određena količina novca, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem krivičnih djela

 

Banjalučka policija uhapsila je osobu inicijala S.I. za kojom je raspisana potraga od Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, a koja je kod sebe imala falsifikovanu ličnu kartu Republike Hrvatske na ime Mate Bilać.

 

Osim S.I. uhapšena je i osoba D.R., zbog postojanja osnova sumnje da su na području Banje Luke počinili više teških krađa i nedozvoljene proizvodnje i promet opojnih droga, potvrđeno je iz Policijske uprave u tom gradu.

 

Fena saznaje da su uhapšeni Slobodan Ivanović (1984.) iz Bijeljine i Danko Renovica (1974.) sa Sokoca.

 

Iako su tvrdili da ne posjeduju automobil, policija je utvrdila da su koristili „škodu octaviu“, u kojoj je pronađen pištolj, više mobilnih telefona sa sim karticama spremnim za korištenje, elektronski uređaji - ometači signala, određena količina novca, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem krivičnih djela.

 

U saradnji s policijom u Istočnom Sarajevu, izvršen je pretres kuće koju koristi Renovica, na području općine Sokolac.

 

Određene aktivnosti u okviru ovog predmeta i dalje su u toku, napominju iz policije.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI