zašto se odbija hitna sjednica skupštine ks?

Opozicija u KS: Prestanite zataškavati katastrofalno rukovođenje krizom! Zdravstveni sistem je pred kolapsom!

Front 06.08.20, 19:45h

Opozicija u KS: Prestanite zataškavati katastrofalno rukovođenje krizom! Zdravstveni sistem je pred kolapsom!
Trenutna situacija je crveni alarm, a vladajuća većina traži više vremena za pripremanje sjednice

 

Hitnu sjednicu Skupštine KS zbog pogoršane epidemiološke situacije tražili su opozicioni klubovi u Kantonu Sarajevo - Narod i pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka i Nezavisna bosanskohercegovačka lista - samostalni zastupnici. Ovaj zahtjev odbili su pripadnici vladajuće većine u Kantonu Sarajevo, bez davanja adekvatnih razloga. Redovnu sjednicu zakazali su tek krajem mjeseca, što pokazuje potpunu nepovezanost sa stvarnošću, smatraju pripadnici opozicije u Kantonu Sarajevo:

 

“Broj zaraženih u Kantonu Sarajevo svakodnevno raste, stanje u glavnom gradu BiH je najgore od početka pandemije, građani i građanke su u strahu. Održavanje hitne sjednice nikada nije bilo potrebnije. Trenutna situacija je crveni alarm, a vladajuća većina traži više vremena za pripremanje sjednice. 

 

Sve dok je zdravstveni sistem pred kolapsom, jer zdravstveni radnici rade mjesecima bez odmora, dok nema osobe na čelu Ministarstva zdravstva i dok građani i građanke nisu upoznati sa putem pacijenta nemate pravo na traženje više vremena. Odbijanje hitne sjednice Skupštine na kojoj biste nam morali odgovoriti na pitanja koja zanimaju i građane i građanke samo je pokušaj zataškavanja katastrofalnog rukovođenja ovom krizom.

 

Jasno je da su za pogoršanje krize odgovorni apsolutno svi nivoi vlasti, ali to ne amnestira vladajuću većinu u Kantonu Sarajevo!”- navodi se u saopćenju koje potpisuje Naša stranka. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI