Likvidirao Nedžiba Spahića Džibu

Raspisana crvena Interpolova potjernica za Sašom Golubom

Hronika 06.08.20, 12:18h

Raspisana crvena Interpolova potjernica za Sašom Golubom
Potjernica je raspisana po zahtjevu pravosudnih organa Kantona Sarajevo s ciljem određivanje pritvora osumnjičenom

 

Međunarodna policijska agencija Interpol raspisala je crvenu potjernicu za Sašom Golubom (43), koji se sumnjiči da je 29. juna u sarajevskom naselju Grbavica likvidirao Nedžiba Spahića zvanog Džiba.

 

On je nedostupan organima gonjena, a uglavnom se špekulira da se krije u Srbiji.

 

Potjernica je raspisana  po zahtjevu pravosudnih organa Kantona Sarajevo s ciljem  određivanje pritvora osumnjičenom.

 

- Kantonalni sud Sarajevo je 8. jula 2020. godine izdao nalog Odjelu kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za raspisivanje međunarodne potjernice za licem Saša Golub - saopćeno je je prije nekoliko dana za Avaz iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda Sarajevo.

 

Ubistvo Nedžiba Spahića dogodilo se 29. juna ove godine, u bašti restorana ”Paper Moon” na Grbavici. Tada je maskirani ubica prišao stolu za kojim je s još jednom osobom sjedio Spahić i u njega ispalio četiri hica, nakon čega je pobjegao.


Spahić je nedugo nakon ranjavanja podlegao na operacionom stolu u Općoj bolnici ”Prim. dr. Abdulah Nakaš”, a istu večer pronađeno je vozilo koje je koristio osumnjičeni.  

 

Policija je hapsila i Seju Hrenovicu, stavljajući mu na teret krivično djelo pomaganje. Hrenovica je, međutim, nakon ispitivanja, pušten na slobodu te je, umjesto osumnjičenog, dobio status svjedoka.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI