'sve nas je ovo jako pogodilo'

'Dva dana ne jedem i ne spavam': Vlasnik ringišpila detaljno opisao sve o kobnoj vožnji u kojoj je poginula djevojčica

Hronika 04.08.20, 13:23h

'Dva dana ne jedem i ne spavam': Vlasnik ringišpila detaljno opisao sve o kobnoj vožnji u kojoj je poginula djevojčica
Dodaje da je djevojčicu okrenuo na bok i izvadio jezik, da je tu bila i jedna doktorica koja mu je takođe pomogla

 

Istraga je utvrdila da djevojčica Sara B. (15), koja je u nedjelju uveče poginula prilikom vožnje ringišpilom u Rogatici, nije pravilno sjedila i to je uzrok nesreće.
Rekao je ovo u ispovijesti za Srpskainfo vlasnik ringišpila Tomo Đukić iz Pala.

 

Ističe da ga je, iako nema njihove odgovornosti, ova nesreća jako pogodila i da razmišlja da se nikada više ne bavi ovom poslom.

 

– Već dva dana ne jedem i ne spavam. Sve nas je ovo jako pogodilo. Svoje preduzeće „SP Đukić“ sam pokrenuo 2005. godine i već 15 godina obilazimo sve gradove u BiH  i nikada nisam imao nesreću, nikada niko nije ni ruku slomio i sada se ovo desilo. Rasklopiću ringišpil i prodaću ga u strago gvožđe – kaže Đukić.

 

On pojašnjava da se nesreća desila skoro na samom početku vožnje.

 

– Ja sam u tom trenutku upravljao ringišpilom. Prilikom svake vožnje upozoravamo sve da se moraju pridržavati pravila, da ne smiju kočiti i slično, ali ih ne možemo natjerati da nas slušaju. Ta kobna vožnja je bila taman krenula i sjedalice su bile možda na visini od oko dva metra, kada je došlo do nesreće – priča Đukić.


Prema njegovim riječima, nesreća se dogodila kada je mladić koji je sjedio iza Sare gurnuo njenu stolicu kako bi ona pokušala skinuti igračku za nagradnu vožnju.


– Ona nije pravilno sjedila i samo je iskliznula iz stolice i pala na zemlju i vjerovatno glavom udarila u pijesak, nije tačno da ju je stolica udarila u glavu. Kada sam vidio da je pala, iste sekunde sam zaustavio ringišpil i pritrčao da joj pomognem – kaže vlasnik luna parka.


Dodaje da je djevojčicu okrenuo na bok i izvadio jezik, da je tu bila i jedna doktorica koja mu je takođe pomogla.

 

– Pozvali smo Hitnu pomoć koja je stigla za dva minuta i pomogao sam im da djevojčicu unesu u vozilo i tom trenutku je davala znakove života. Međutim, čuo sam da je preminula na putu do bolnice – pojašnjava Tomo Đukić.

 

Ističe da je odmah pozvao policiju, da su uviđaju prisustvali i tužilac i sudski vještaci i da nisu pronašli nijednu grešku što se tiče njegove firme.

 

– Ovo je jedan od najsavremenijih ringrišpila, samo sam stolice plaćao po 100 evra, ali eto opet se desila tragedija. Policija je pregledala sve moje dozvole, ateste i odobrenja i nisu našli nijednu grešku. Sve je zabilježeno i na snimku bezbjednosne kamere. Kada su vidjeli koliko sam potresen, govorili su mi da nema moje krivice – poručuje Đukić.

 

Kaže da su imali dozvolu da u Rogatici budu cijeli septembar, ali da će sve rasklopiti i otići.

 

– Tu djevojčicu sam poznavao zato što je i ranije dolazila. Volio bih otići njenoj porodici i izjaviti saučešće, ali ne znam hoću li imati snage – kaže Tomo Đukić.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI