rashladite se

Mirisna sangrija od lubenice pravo je ljetno, osvježavajuće piće: Isprobajte ovaj nedoljiv recept i zaboravite na vrućinu

Lifestyle 01.08.20, 13:06h

Mirisna sangrija od lubenice pravo je ljetno, osvježavajuće piće: Isprobajte ovaj nedoljiv recept i zaboravite na vrućinu
Srednju ili veliku polovicu lubenice izdubite i izvadite njezini slatki, crveni jestivi dio


Poznato španjolsko osvježavajuće i voćno piće dobilo je svoju verziju koja miriše na ljeto.

 

Ova sangrija inspirirana omiljenim ljetnim voćem i Somersby lubenicom donijet će ti ljetno raspoloženje bilo kad i bilo gdje i oduševiti tvoje prijatelje ili ukućane na kućnom tulumu ili vrtnoj zabavi.

 

Sangriju od lubenice, koju možete ''složiti'' u svega nekoliko minuta i s isto toliko sastojaka, napravite u polovici lubenice, u velikom bokalu ili staklenci s pipom.

 

Osvježavajuća i slatka svojim će mirisom lubenice, ruma i citrusa, ne sumnjamo, privući i susjede na vaša vrata.

 

Sastojci (za 4 osobe):


4 Somersby lubenica voćnog cidera u boci
1 polovica veće ili srednje lubenice
1 dcl ruma
1 limeta
1 naranča


Priprema:


1. Srednju ili veliku polovicu lubenice izdubite i izvadite njezini slatki, crveni jestivi dio. Dio narežite ga na kockice ili ostavite kuglice ako ste dubili za žličicom za dubljenje, a ostatak pojedite ili upotrijebite kao dio voćne salate.

 

2. U izdubljenu lubenicu dodajte šalicu izdubljene lubenice narezane na komadiće i rum. Dodajte im i iscijeđen sok polovice limete i polovice naranče, dok drugu polovicu narežite na tanke šnite. Koristite neprskane citruse ili ih dobro operite u mješavini sode bikarbone i vode. Na kraju, svemu dodajte i najvažniji sastojak - Somersby lubenicu zbog koje je ova sangrija savršeno ljetno piće. Imate li staklenku od tri litre s pipom možete umjesto Somersbyja u boci koristiti i onaj u limenci.

 

3. Nemate li pri ruci polovicu lubenice, ovu mirisnu sangriju napravite u velikom bokalu ili vrču od dvije litre ili staklenci s pipom, a prije posluživanja dodajte puno leda i spremni ste za vruće ljetne večeri. Živjeli!

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI