POTREBNI ZA EDUKACIJU MLADOG KADRA

Dr. Gavrankapetanović spreman da mijenja praksu: Ljekar ne mora u penziju nakon 65. godine, uzimam dr. Drljevića!

Hronika 31.07.20, 15:23h

Dr. Gavrankapetanović spreman da mijenja praksu: Ljekar ne mora u penziju nakon 65. godine, uzimam dr. Drljevića!
- Ja ću u Opću bolnicu „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ uzeti Ednan Drljevića iz Zenice, koji u penziju ide u avgustu. To je jedan predivan i prepametan doktor. Cilj je da bolje liječimo i da se bolje organiziramo da bismo zaštitili bolesne - kaže Gavrankapetanović

 

 

Masovni odlazak ljekara odražava se na zdravstveni sistem Bosne i Hercegovine, čemu svjedočimo već duže vrijeme, a izražajni nedostaci posebno su se istakli u vrijeme koronavirusa.


No, ljekari mogu raditi i do 70. godine, dakle još punih pet godina mogli bi raditi na edukaciji mladog kadra, nakon što zakonski steknu uslove za penziju. 


Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ kaže da je na tragu upravo ove priče o eventualnom produžavanju radnog vijeka ljekarima i oformljen Senat Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, a što je naišlo na oduševljenje medicinskih stručnjaka, kako u BiH, tako i u dijaspori, piše Patria.


- Ja sam za tu ideju. Ko god želi nastaviti raditi, treba ga uzeti. Ja ću u Opću bolnicu „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ uzeti Ednan Drljevića iz Zenice, koji u penziju ide u avgustu. To je jedan predivan i prepametan doktor. Cilj je da bolje liječimo i da se bolje organiziramo da bismo zaštitili bolesne - kaže Gavrankapetanović.


Vrata Senata Opće bolnice ostaju i dalje otvorena, za sve dobronamjerne i konstruktivne stručnjake kao i prijedloge koji će doprinijeti da zdravstvene usluge koje pružamo našim građanima budu kvalitetnije i bolje.


Na čelu Senata je prim.dr. Milena Lovre–Bilbija, dok su članovi senata Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“: acc.prof.dr. Halima Resić, prim.prof.dr.sci.med. Nada Koluder-Ćimić, prof.dr. Zehra Dizdarević, prof.dr. Ljiljana Oruč, prof.dr. Zulejha Merhemić, prof.dr. Šefik Bešlić, prof. dr. Jasenko Karamehić, prof.dr. Emir Solaković, prof.dr. Senad Mehmedbašić, prof.dr. Mirsad Kacila, prof.dr. Zoran Hadžiahmetović, prof.dr. Sanko Pandur, prim.dr. Šukrija Đozić, prim.dr.sci.dr. Adnan Dizdar, prim.dr. Ibro Gavrankapetanović, doc.dr.sci.med. Jasmina Gutić, dr. Ibrahim Pačo, prim.dr. Mehmed Javorić, prim.dr. Josip Jurišić, prim.dr. Youssef Hajir, prim.dr. Momir Šmitran, mr.sci.dr. Semin Bećirbegović, prim.mr.sci.dr. Senad Maksić, dr. Sead Željo, prim.dr. Karlo Masak, prim.dr. Milan Mandilović, prim.dr. Hasan Leto, dr. Suad Fazlagić, dr. Jozica Baralić, prim.dr. Fahrudin Kulenović, prim.dr. Željko Ler, prim.dr. Dragan Stevanović, prim.dr. Sarija Agić, prim.dr. Faruk Kulenović, dr. Zlatko Mahić, prim.dr. Izedin Mačkić, prim.dr. Ibrahim Fazlagić, prim.dr. Edib Jerlagić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI