bakir izetbegović nakon namaza

Vidimo da je ovo jedna vrlo ozbiljna epidemija, zaista je vrijeme da se narod uozbilji da ne bismo ovaj Bajram pamtili po...

Front 31.07.20, 09:41h

Vidimo da je ovo jedna vrlo ozbiljna epidemija, zaista je vrijeme da se narod uozbilji da ne bismo ovaj Bajram pamtili po...
Uputio je Izetbegović i poruku svim muslimanima povodom Kurban-bajrama

 

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović prokomentirao je nakon bajram-namaza u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu aktuelnu epidemiološku situaciju.


Vidimo da je ovo jedna vrlo ozbiljna epidemija, tako da je zaista vrijeme da se narod uozbilji, da ne bismo ovaj Bajram pamtili kao dan kada se dodatni talas epidemije desio – izjavio je Izetbegović.


Uputio je Izetbegović i poruku svim muslimanima povodom Kurban-bajrama.


Paziti na svoje zdravlje, na zdravlje bližnjih, biti ozbiljan i učiniti sve da i ovaj Bajram pamtimo kao lijep dan. Bajram šerif mubarek olsun – poručio je Izetbegović.


Poštivajući sve epidemiološke mjere zbog pandemije koronavirusa, džamije su jutros otvorene 15 minuta pred bajram-namaz, a provedene su sve mjere zaštite, kao što su dezinfekcija prilikom ulaska u džamiju, obavezna fizička distanca i nošenje zaštitne maske. Otkazane su sve masovne bajramske svečanosti i prijemi, kao i druge vjerske manifestacije.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI