NIJE PROŠAO PRIJEDLOG ARIJANE MEMIĆ U SKUPŠTINI KS

Čampara opet bio suzdržan: Ništa od smjene Sebije Izetbegović, puna podrška dr. Gavrankapetanoviću

Front 28.07.20, 19:02h

Čampara opet bio suzdržan: Ništa od smjene Sebije Izetbegović, puna podrška dr. Gavrankapetanoviću
Zanimljivo je bilo glasanje nekoliko zastupnika. Tako su svi članovi SDA bili protiv smjene dr. Izetbegović, osim Aljoše Čampare, koji je bio suzdržan

 

 

Na današnjoj skupštini KS odbijena je inicijativa za smjenu direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, koju je podnije zastupnica NiP-a Arijana Memić.


Nakon glasanja, podršku inicijativi dalo je 16 zastupnika, 11 ih je bilo protiv, a pet suzdržanih, javlja Oslobođenje.


Zanimljivo je bilo glasanje nekoliko zastupnika. Tako su svi članovi SDA bili protiv, osim Aljoše Čampare, koji je bio suzdržan.


Također i zastupnici DF-a su bili podijeljeni u glasanju, pa je Sead Milavica bio protiv, a Senad Hasanović je bio suzdržan.


Smjenu su podržale stranke "četvorke", odnosno SDP-a, NiP-a, NBL-a i NS-a.


Kako se nezvanično moglo čuti po kuploarima, inicijativa je pokrenuta na osnovu sinoć postignutog dogovora među zastupnicima. Navodno je postignut dogovor da i članovi SBB-a, te Aljoša Čampara podrže ovu inicijativu, kako bi se "nakupio" dovoljan broj ruku za njeno izglasavanje. Međutim, kako su SBB-ovci ostali suzdržani, tako je i Čampara odlučio da ne da podršku. 


Navodno nije želio da on bude taj čiji će glas odlučiti o smjeni Sebije Izetbegović, piše Oslobođenje.


Članovi Skupštine KS podržali rad Ismeta Gavrankapetanovića


Na inicijativu zastupnice Jasner Duraković data je puna podrška radu direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Ismetu Gavrankapetanoviću.


- U teškim trenucima za zdravstvo koje je dodatno pogoršano pandemijom korona virusa, kad nam je zdravsteni sistem ugrožen, a svaki zdravtstveni radnik potreban, naoričito stručnjak koji je svojim dugogodišnjim radom bio na usluzi pacijentu, Skupština KS oštro osuđuje kampanju koja se vodi protiv prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića i dajemo punu podršku radu za dobro pacijenata te u obnovni i jačanju zdravstvenog sisitema KS, navedeno je u inicijativi.


Zastupnici su sa 25 glasova "za" i jednim suzdržanim podržali ovu inicijativu, javlja Oslobođenje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI