Za 13.30 sati zakazana hitna sjednica Predstavničkog doma

PSBiH: Zajednička komisija usaglasila tekst budžeta institucija BiH

Front 27.07.20, 12:20h

PSBiH: Zajednička komisija usaglasila tekst budžeta institucija BiH
U budžet nije ugrađeni amandman koje je usvojio Predstavnički dom, a koji se odnosi na osiguranje sredstava za pomoć u rješavanju migrantske krize, kojom je najviše pogođen Unsko-sanski kanton

 

Zajednička komisija za usaglašavanje teksta Zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, usaglasila je tekst Zakona o budžetu, koji su Predstavnički dom i Dom naroda usvojili sa različitim amandmanima.

 

Komisija je utvrdila tekst koji je usvojen u Domu naroda. Prema usaglašenom tekstu, budžet je u obliku kako ga je Predsjedništvu BiH, kao ovlaštenom predlagaču, dostavilo Vijeće ministara BiH.

 

Dakle, u budžet nije ugrađen amandman koji je usvojio Predstavnički dom, a koji se odnosi na osiguranje sredstava za pomoć u rješavanju migrantske krize, kojom je najviše pogođen Unsko-sanski kanton.

 

Također, dio budžeta nije ni izmjena teksta koju je usvojilo Predsjedništvo BiH, u dijelu koji se odnosi na Parlamentarnu skupštinu BiH - Kapitalni izdaci, gdje se predloženi iznos umanjuje za 754.000 KM.

 

Nakon sjednice Komisije, za 13.30 sati zakazana je i hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi trebalo da bude razmatran Izvještaj Zajedničke komisije oba doma PSBiH o postizanju identičnog teksta Zakona o Budžetu.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI