FOTO&VIDEO/ U strahu od najave nove oluje i aktiviranja klizišta

Ogromna oluja poharala Tuzlu za 40 minuta: Vjetar obarao drveće, potopljen Mejdan, štete su velike...

Hronika 25.07.20, 10:50h

Ogromna oluja poharala Tuzlu za 40 minuta: Vjetar obarao drveće, potopljen Mejdan, štete su velike...
Kako je istaknuto na sjednici Gradskog štaba očekuje se reaktiviranje klizišta, situacija je složena, formirana je komisija za štete

 

Na sastanku Gradskog štaba Civilne zaštite Tuzla, koji je održan sinoć, proglašeno je stanje prirodne nesreće uzrokovano poplavama i bujicama na području ovog grada.

 

Naime, u samo 40 minuta na području Tuzle palo je 70 litara kiše po metru kvadratnom. Ogromne padavine pričinile veliku štetu na području grada Tuzle.

 

tuzla-noc-oluja-drvece-oboreno

Foto: Tuzlanski.ba


Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla je imala deset teških intervencija. Na sreću, nema potvrda o povrijeđenim osobama.

 

Usljed olujnog nevremena i obilnih padavina koje su noćas pogodile Tuzlu došlo je do poplave u brojnim prizemnim i podrumskim prostorijama, javlja Tuzlanski.ba.

 

poplava-tuzla

 

Voda je prodrla i u Sportsko-kulturno-privredni centar Mejdan odnosno u Veliku dvoranu.

 

Kako je istaknuto na sinoćnjoj sjednici Gradskog štaba očekuje se reaktiviranje klizišta, situacija je složena, formirana je komisija za štete.

 

tuzla-policija-oluja-nevrijeme-drvece-sruseno-oboreno

 

- Vjetar je obarao stabla, u naletu jakog pljuska došlo je do začepljenja odvoda, stradali su makadamski putevi, voda je ušla u podrume određenih objekata – sve u svemu bio je to crveni alarm kad je u pitanju količina padavina u tako kratkom vremenu - rekao je za Avaz predsjednik gradske Službe Civilne zašite Slavko Stjepić.


Za danas je, takođe, proglašeno narandžasto meteo upozorenje.

 

 

- Imamo ružnu prognozu za sutra da će iza 11 sati opet biti veliko nevrijeme. Pravimo plan i pravit ćemo ga do iza ponoći, a onda će službe za zaštitu i spašavanje, javna komunalna preduzeća, krenuti u eliminisanje velikih šteta od večeras. Sklanjanje drveća sa puteva, ispumpavanje vode, čišćenje slivnika kako bi oni bili spremni primiti sutrašnju kišu’ – kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Tuzlanski.ba/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI